13.9 C
Belgrade
7.1 C
Zagreb
15.5 C
Sarajevo
09.12.2022.

„Čuvajući prirodu dobijam” – Projekat koji poziva na odgovornost prema planeti!

IZDVAJAMO

 

Eucerin Srbija i BENU Apoteka, predstavili su juče u BENU apoteci u Galerija šoping centru dugoročni projekat „Čuvajući prirodu dobijam”.

Prva aktivnost u okviru ovog projekta je mogućnost za sve korisnike Eucerin® preparata da u BENU apoteci zamene ambalažu iskorišćenih preparata za vaučer na osnovu kog će ostvariti popust za kupovinu novog. Za te potrebe u BENU apotekama postavljena je kutija u koju će se odlagati iskorišćena ambalaža, a celu aktivnost prate materijali u kojima je objašnjen cilj ove akcije i logična povezanost brige o zdravlju i zaštiti planete.

 

 

Tokom više od 120 godina tradicije i inovacija, brend Eucerin® neprestano radi na unapređenju efikasnosti svojih proizvoda, a naporedo s tim u skladu sa Beiersdorf politikom održivosti preuzima odgovornost za zaštitu životne sredine. Jedan od glavnih ciljeva u tom pogledu je da se do 2025.godine u proizvodnji pakovanja svih Eucerin® preparata koristi 50% manje plastike fosilnog porekla. Pored toga, cilj brenda Eucerin® je da tog roka stvori uslove da koristi 100% pakovanja koja mogu da se recikliraju, ponovo upotrebe ili dopune.

Mnogi aspekti poslovanja brenda Eucerin® već su usklađeni sa ovim ciljevima. Pakovanja preparata iz nove, unapređene Eucerin® Hyaluron-Filler linije sadrže manje plastike u poređenju s prethodnom generacijom, a kod Eucerin® Hyaluron-Filler Koncentrata, sadržaj plastike umanjen je čak za 80%. Eucerin®AtopiControl Balsam od 400 ml odnedavno je dostupan u tubi umesto u bočici, čime je ostvarena ušteda u upotrebi plastike od 40%. Pakovanja preparata za čišćenje kože iz Eucerin® DermatoCLEAN [HYALURON] linije već su 98% od reciklirane plastike, odnosno od plastike koja nije fosilnog porekla.

 

 

Takođe, u cilju  smanjenja potrošnje papira od jula ove godine Eucerin® preparati na tržište dolaze bez štampanih uputstava, a neophodne informacije o preparatima nalaze se na ambalaži i dostupne su na sajtu www.eucerin.rs. Na ovaj način godišnje se sačuva 47 tona papira i 103 tone drveta.

Pored ovih aktivnosti, Eucerin® konstantno radi na unapređenju formulacija svojih preparata u pogledu smanjenja potencijalnih negativnih uticaja na okruženje, dok tokom proizvodnje preparata vodi računa o održivom korišćenju zemljišta nabavljanjem sirovina iz sertifikovanih održivih izvora uz praćenje strogih principa nabavke održivih sirovina.

 

 

Politika održivosti kompanije Beiersdorf, u okviru koje posluje Eucerin, podrazumeva i smanjenje emisije ugljen-dioksida u svim fazama poslovanja, proizvodnje i transporta, sa ciljem da se u naredne četiri godine dostigne procenat samanjenja od 75%. U skladu s tim planiran je i potpuni prelazak na snabdevanje strujom koja potiče iz obnovljivih izvora i samnjenje potrošnje vode za 25%.

Projekat „Čuvajući prirodu dobijam“, koji Eucerin Srbija sprovodi u saradnji sa BENU Apotekom, osmišljen je kao dugoročna aktivnost i poziv na zajedničko delovanje u cilju očuvanja okoline i smanjenja negativnog uticaja na okruženje.

 

 

Podršku ovom projektu mogu dati svi korisnici brenda Eucerin® tako što će plastičnu ambalažu potrošenih Eucerin® preparata odneti u odabranu BENU apoteku. Njihov trud biće nagrađen kuponom u vrednosti 100 dinara, koji mogu odmah ili u roku od mesec dana  iskoristiti za kupovinu novog Eucerin®preparata.

 

 

 

PR&Foto: Eucerin Srbija

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije