13 C
Belgrade
7.3 C
Zagreb
13.8 C
Sarajevo
10.12.2022.

Doživite nezaboravnu zimu u arktičkom krugu s pogledom na polarnu svetlost!

IZDVAJAMO

 

Smešten na šumovitoj padini u neposrednoj blizini Santa Parka, u finskom gradu Rovianemi, Arctic TreeHouse hotel pruža jedinstveni spoj luksuznog komfora u srcu arktičke prirode, lokalne laponske tradicije i modernog skandinavskog dizajna.

 

 

Odmaralište izdignutih pravougaonih brvnara sa širokim prozorima okrenutim ka severu, predstavlja genijalno dizajnersko hotelsko rešenje koje donosi udobnost i ušuškanost poput gnezda. Panoramski pogledi sa prozora pružaju se na impresivne prizore šume i arktičkog neba, poput polarne svetlosti i ponoćnog sunca kojima se možete se diviti iz udobnosti svog kreveta.

 

 

Arctic Treehouse hotel ima 52 pojedinačna „gnezda“ smeštenih u pametno dizajnirane dugačke jedinice koje se izdižu na kratkim stubovima i gledaju na dolinu. Topli enterijeri hotela obloženi su parketom od hrasta sa podnim grejanjem i udobno opremljene u opuštajućem, nordijskom stilu. Spavaće sobe su uokvirene velikim prozorima i imaju pogled na šumu koja je leti okićena grmovima brusnica, dok se većina apartmana može pohvaliti privatnim finskim saunama.

 

 

Šarm hotela ogleda se u njegovoj privatnosti i prijatnoj blizini snega prekrivenog drvećem i kristalno čistog neba zimi. U glavnoj zgradi hotela nalazi se i vrhunski restoran Rakas čiji se meni zasniva isključivo na lokalinim namirnicama i koji nudi tradicionalni skandinavski doručak, dok se ostali obroci fokusiraju na divljač, ribu i originalne ukuse inspirisane jedinstvenom klimom Laponije.

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Arctic TreeHouse

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije