Ukoliko ste u potrazi za novim i drugačijim koktelom koji želite da poslužite u novogodišnjoj noći, imamo recept za pravi zimski koktel prepun toplih prazničnih ukusa koje svi volimo!
Domaći sirup od meda sa cimetom pomešan sa zagrejanim burbonom, limunom i biterima, a zatim preliven vodom sa mehurićima ugrejaće vas nakon samo jednog nazdravljanja! Aperol daje burbonu posebnu notu svojom slatkoćom sa nagoveštajima pomorandže i vanile, čineći ovaj koktel još svečanijim i savršenim za nadolazeće praznične zabave sa porodicom i prijateljima ili za ušuškanu noć sa voljenom osobom.
Burbon Fizz sa cimetom
SASTOJCI:
Za sirup od cimeta:
- 170 g meda
- 2 štapića cimeta
- 1 grančica svežeg ruzmarina
Za koktel:
- 3 kašike burbona
- 2 kašike Aperola
- 1 kašika soka od limuna
- 1 kašičica bitera od narandže
- 30g sirupa od cimeta
- gazirana voda
PRIPREMA:
Ušećereni ruzmarin za dekoraciju:
-
- Obložite pleh papirom za pečenje. Nežno pokvasite grančice ruzmarina vodom i postavite ih na pripremljen pleh. Pospite ruzmarin kristal šećerom sa svih strana. Ostavite ruzmarin da se osuši na plehu za pečenje oko 1 sat. Ruzmarin se može napraviti dan unapred i čuvati na sobnoj temperaturi.
Koktel:
- Najpre napravite sirup od cimeta tako što ćete u šerpu srednje veličine sipati 1/2 šolje vode, med, cimet i ruzmarin da proključaju na jakoj vatri. Kuvajte 2-3 minuta, a zatim sklonite sa vatre. Ostavite da se ohladi, a zatim procedite sirup u staklenu teglu. Ovaj sirup je dovoljan za oko 6 pića.
- U šejkeru za koktel pomešajte 1-2 kašike cimetovog sirupa, burbon, Aperol, limunov sok i biter. Dodajte led i protresite. Procedite u čašu.
- Pre serviranja dodajte led, pa prelijte gaziranom vodom. Ukrasite ušećerenim ruzmarinom.
4. Poslužite i nazdravite!
Piše: Miona Todorović
Foto: Pinterest