24.4 C
Belgrade
21.2 C
Zagreb
18 C
Sarajevo
30.06.2022.

Imamo recept za savršeni zimski koktel koji će obeležiti sezonu slavlja!

IZDVAJAMO

 

Ukoliko ste u potrazi za novim i drugačijim koktelom koji želite da poslužite u novogodišnjoj noći, imamo recept za pravi zimski koktel prepun toplih prazničnih ukusa koje svi volimo!

 

 

Domaći sirup od meda sa cimetom pomešan sa zagrejanim burbonom, limunom i biterima, a zatim preliven vodom sa mehurićima ugrejaće vas nakon samo jednog nazdravljanja! Aperol daje burbonu posebnu notu svojom slatkoćom sa nagoveštajima pomorandže i vanile, čineći ovaj koktel još svečanijim i savršenim za nadolazeće praznične zabave sa porodicom i prijateljima ili za ušuškanu noć sa voljenom osobom.

 

 

Burbon Fizz sa cimetom

SASTOJCI:

Za sirup od cimeta:

  • 170 g meda
  • 2 štapića cimeta
  • 1 grančica svežeg ruzmarina

Za koktel: 

  • 3 kašike burbona
  • 2 kašike Aperola
  • 1 kašika soka od limuna
  • 1 kašičica bitera od narandže
  • 30g sirupa od cimeta
  • gazirana voda

 

 

PRIPREMA: 

Ušećereni ruzmarin za dekoraciju: 

    1. Obložite pleh papirom za pečenje. Nežno pokvasite grančice ruzmarina vodom i postavite ih na pripremljen pleh. Pospite ruzmarin kristal šećerom sa svih strana. Ostavite ruzmarin da se osuši na plehu za pečenje oko 1 sat. Ruzmarin se može napraviti dan unapred i čuvati na sobnoj temperaturi.

Koktel:

  1. Najpre napravite sirup od cimeta tako što ćete u šerpu srednje veličine sipati 1/2 šolje vode, med, cimet i ruzmarin da proključaju na jakoj vatri. Kuvajte 2-3 minuta, a zatim sklonite sa vatre. Ostavite da se ohladi, a zatim procedite sirup u staklenu teglu. Ovaj sirup je dovoljan za oko 6 pića.
  2. U šejkeru za koktel pomešajte 1-2 kašike cimetovog sirupa, burbon, Aperol, limunov sok i biter. Dodajte led i protresite. Procedite u čašu.
  3. Pre serviranja dodajte led, pa prelijte gaziranom vodom. Ukrasite ušećerenim ruzmarinom.

4. Poslužite i nazdravite!

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije