13 C
Belgrade
7.3 C
Zagreb
13.8 C
Sarajevo
10.12.2022.

Ove jedinstvene New Balance patike protkane su retkim i dragocenim meteoritom!

IZDVAJAMO

 

U čast predstavljanja dugo očekivanog filma „Don't Look Up“ čiju režiju potpisuje Adam McKay, kompanija Netflix udružila se sa poznatom aukcijskom kućom Sotheby's kako bi zajedno dizajnirali jedinstvenu siluetu New Balance 550 patika. 

 

 

Za razliku od drugih patika koje američki sportski brend nudi, ovaj nesvakidašnji par napravljen je od fragmenata palasitnog meteorita, pronađenog u suvom koritu ruske reke Hekandue i starog čak 4,5 milijardi godina.

 

 

Patike se sastoje od 34 fragmenta sa vanzemaljskim kristalima blistavog olivina i peridota, u nijansama od smaragdne do ćilibarne. Kristali su rezultat malih komada kamenog omotača koji su suspendovani u rastopljenom metalu jezgra asteroida od gvožđa i nikla.

 

 

Međutim do ovih patika će ipak biti teško doći budući da postoji samo jedan par koji košta 13,200 dolara. New Balance 550 patike biće dostupne za kupovinu preko Sotheby's sajta 17. decembra, dok će deo prihoda od saradnje ići u Svetsku fondaciju za prirodu (WWF) i pomoć u očuvanju životne sredine.

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Sotheby's

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije