13 C
Belgrade
7.3 C
Zagreb
13.8 C
Sarajevo
10.12.2022.

Zasladite početak praznične sezone dekadentno slatkim čokoladnim tartufima!

IZDVAJAMO

 

Sa najlepšim periodom u godini dolazi i niz porodičnih okupljanja na kojima služimo gurmanske poslastice čije smo recepte prikupljali tokom čitave godine! I zato, između kićenja jelke i dekoracije svog doma za praznike, zašto ne biste isprobali ovaj najjednostavniji novogodišnji desert? 

 

 

Pored toga što su neverovatno laki za pripremu, sadrže svega 3 osnovna sastojka i bezbroj varijacija za punjenje i ukrašavanje, čokoladni tartufi su veoma potcenjena poslastica. Kako su praznične svečanosti odmah iza ugla, a vremena za planiranje jelovnika sve manje, predlažemo vam da ovaj recept za slatke tartufe dodate svojoj prazničnoj večeri!

 

 

SASTOJCI:

  • 400g1 ili  konzerva zaslađenog kondenzovanog mleka
  • 250 grama fino mlevenog keksa (Plazma ili Spekulaas)
  • 5 kašika nezaslađenog kakao praha

Po želji:

  • 1 kašičica likera kao što su Baileys ili Amaretto
  • ½ kašičice ekstrakta vanile ili badema

Za fil:

  • mleveni orasi (bademi, lešnici, pekani)
  • kokosovo brašno
  • čokolada ili šarene mrvice

 

 

PRIPREMA:

  1. U maloj šerpi za kuvanje pomešajte kondenzovano mleko i kakao.
  2. Zagrejte na laganoj vatri uz stalno mešanje 5-6 minuta, dok smesa ne postane glatka i tečna kao otopljena čokolada.
  3. Dodajte mleveni keks postepeno, konstantno mešajući.
  4. Ostavite u frižideru na 3 sata da se smesa ohladi.
  5. Kašikom vadite smesu i oblikujte kuglice.
  6. Uvaljajte kuglice u željeni preliv i poslužite.
  7. Čuvajte u frižideru 7-10 dana.

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije