24.4 C
Belgrade
21.2 C
Zagreb
18 C
Sarajevo
30.06.2022.

Zaljubite se u prazničnu dekoraciju ovog bajkovitog italijanskog gradića!

IZDVAJAMO

 

Iako u zemlju paste, sladoleda i visoke mode najviše volimo da putujemo tokom prolećnih i letnjih meseci, postoje neka mesta u Italiji koja bar jednom treba posetiti u vreme novogodišnjih praznika, a jedno od takvih je upravo gradić Lokorotondo u Pulji.

 

 

Ovo mesto šarmantnog imena, smešteno na samoj potpetici italijanske čizme, poslednjih godina sve češće privlači turiste u zimskim mesecima jer je savršeno mesto za sve one koji uživaju u najlepšim novogodišnjim dekoracijama! 

 

 

Šetajući uskim kamenim ulicama Lokorotonda imaćete osećaj kao da je Deda Mraz lično obojio sve svojom prazničnom magijom. Svaki kutak gradića u potpunosti je prekriven beskonačnim prazničnim svetlima, crvenim mašnama i zlatnim venčićima i prelepo ukrašenim novogodišnjim jelkama. Pažljivo odabrana dekoracija na ulicama grada stvara zadivljujući kontrast između belih zidova i crveno-zelenih tonova tradicionalnih novogodišnjih ukrasa čineći da se osećate kao u bajci!

 

 

Sezona praznika u Lokorotondu je vreme kada tradicija i stari zanati ovog italijanskog regiona dolaze do izražaja, budući da na ulicama možete uživati u prazničnim vašarima sa domaćom hranom, pićem, ručno rađenim suvenirima i muzikom uličnih svirača!

 

 

Ukoliko još uvek traže idealnu lokaciju za novogodišnje putovanje, uveravamo vas da je Lokorotondo mesto s kojim jednostavno ne možete pogrešiti! 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije