29.1 C
Belgrade
28.5 C
Zagreb
22.7 C
Sarajevo
27.05.2022.

Artisan nameštaj – večni život drveta!

IZDVAJAMO

 

Svedočeći sve većoj pažnji usmerenoj na brigu o životnoj sredini i održivu budućnost planete, ne iznenađuje nas podatak da poslednjih godina ručno rađeni nameštaj postaje sve popularniji.

Oni koji se odluče za kupovinu artisanskog nameštaja često su veoma strastveni u vezi sa proizvodima koje kupuju i važno im je odakle proizvodi potiču, ko ih je napravio i od kojih komponenti, koliko su održivi i koliko dugo traju.

 

 

Velika ljubav i pažnja uložena u svaki element ručno rađenog nameštaja njegova je primarna karakteristika, dok je posvećenost dizajnera i zanatlija ono što ovaj nameštaj izdvaja od komada nastalih u okvirima masovne proizvodnje. Brižljivim i posvećenim odabirom prirodnih i dugotrajnih materijala, dizajneri uspevaju da kreiraju udoban nameštaj sa jedinstvenim karakterom koji će i dalje biti relevantan i pored promena trendova u dizajnu enterijera.

 

 

Sa sedištem u Tešnju u Bosni i svetskim renomeom, kompanija Artisan specijalizovana je za proizvodnju sofisticiranih komada od punog drveta, a ručni zanatski rad filigranske preciznosti upravo je ono što je izdvaja od drugih proizvođača nameštaja. Kao dobitnik brojnih međunarodnih nagrada za inovacije i dizajn, Artisan svoju ljubav prema drvetu deli sa ljudima koji imaju podjednaku strast, kako prema premium dizajnu, tako i prema vrhunskom ručnom radu.

 

 

U svom procesu stvaranja održivog i ekološki prihvatljivog nameštaja, Artisan sarađuje sa najboljim regionalnim i svetskim dizajnerima koji su upoznati sa njihovim tehnološkim prednostima i koji znaju kako da svoj prepoznatljiv autorski potpis i bogato iskustvo prenesu u viziju koja je dostojna tako dragocenog materijala kao što je drvo. Od kada je pokrenuo svoju prvu samostalnu kolekciju 2007. godine, Artisan nastoji da svakom sledećom linijom, svakim komadom drveta, unikatnom vizijom dizajnera i dodirom marljivih majstorskih ruku opravda filozofiju koju sledi, a to je neraskidiva veza između drveta i života.

 

 

Upravo iz tog razloga, Artisan u svojoj proizvodnji koristi masivno drvo iz obnovljivih izvora, a pri obradi samo ekološke materijale, prirodna ulja i vosak koji ističu raskošnu i organsku lepotu strukture drveta omogućavajući mu prirodno disanje. Time je naglašena prirodna raznolikost boja, a korišćenjem lepka na bazi vinila izbegnuta je upotreba štetnih hemijskih sredstava za obradu drveta. Fokus kompanije je takođe usmeren ka tome da na kraju proizvodnog procesa nameštaj koji krasi vaš životni ili poslovni prostor bude jednako prirodan kao i drvo od kojeg je nastao.

 

 

U Artisan salonima, među trpezarijskim stolovima i stolicama, foteljama, vitrinama i ogledalima nećete pronaći ništa što nalikuje masovnoj proizvodnji. Kada ga jednom naručite, Artisan nameštaj koji stiže na vašu adresu kao gotova stolarija, dolazi kao svojevrsni trijumf vanvremenskog kvaliteta koji će vašem domu darovati lepotu i funkcionalnost i prenositi se kroz generacije.

 

 

Pored domova, njihov nameštaj krasi neke od najlepših butik hotela, restorana i kafića na svetu, a mi verujemo da smo kroz našu galeriju slika uspeli da vam prenesemo samo deo Artisan priče o zanatskoj strasti koja odjekuje svakim komadom.

 

 

Ukoliko želite da se bolje upoznate sa njihovim vrhunskim ručnim radom, posetite Artisan showroom u Beogradu, na adresi Karadjordjeva 49 i uverite se u njihovu ljubav prema drvetu koja traje večno.

 

PR & Foto: Imaginarijum magazin / Artisan

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije