Sezona slavlja je u toku, i ukoliko ove godine planirate da obradujete porodicu i prijatelje nešto drugačijim predjelom, imamo savršen predlog u kojem će posebno uživati ljubitelji neobičnih kombinacija ukusa!
Ove korpice od lisnatog testa punjene brie sirom i džemom od brusnica u sebi nose najlepše ukuse i teksture – hrskavo zlatno testo, slatki džem sa komadićima brusnice i kremasti brie sir bogatog ukusa koji daje ovom predjelu posebnu prazničnu notu! Umesto džema od brusnica slobodno možete koristiti bilo koji drugi poput džema od smokvi, višanja ili borovnica.
SASTOJCI:
- 400g džema od brusnica (ili manja tegla bilo kog džema)
- 1 list smrznutog lisnatog testa
- 300g brie sira
- 1 veliko jaje
- svež ruzmarin za ukras, po želji
PRIPREMA:
- Odmrznite lisnato testo prema uputstvima na pakovanju.
- Zagrejte rernu na 190°C stepeni.
- Podmažite kalup za mafine puterom ili uljem.
- Pospite brašno na radnu površinu i oklagijom razvucite lisnato testo dok ne bude dimenzija oko 40 sa 30cm.
- Isecite testo na 12 jednakih kvadrata (ne moraju da budu savršeno ravni).
- Stavite po jedan isečeni listić testa u svaki kalup za mafine.
- Na dno svakog listića sipajte po 1 kašiku brie sira.
- Prelijte sa oko 1½ kašike džema od brusnice (ili džema po izboru).
- Premažite preostalo testo razmućenim jajetom.
- Pecite zalogaje lisnatog testa 21-23 minuta.
- Ostavite da se ohlade u kalupima nekoliko minuta, a zatim ih olabavite nožem za puter da biste ih lakše izvadili.
- Ukrasite grančicama svežeg ruzmarina i poslužite toplo!
Piše: Miona Todorović
Foto: Pinterest