3.9 C
Belgrade
0.9 C
Zagreb
12 C
Sarajevo
09.12.2021.

Korpice sa brie sirom i džemom od brusnica – savršeni zalogaji za sezonu slavlja!

IZDVAJAMO

 

Sezona slavlja je u toku, i ukoliko ove godine planirate da obradujete porodicu i prijatelje nešto drugačijim predjelom, imamo savršen predlog u kojem će posebno uživati ljubitelji neobičnih kombinacija ukusa! 

Ove korpice od lisnatog testa punjene brie sirom i džemom od brusnica u sebi nose najlepše ukuse i teksture – hrskavo zlatno testo, slatki džem sa komadićima brusnice i kremasti brie sir bogatog ukusa koji daje ovom predjelu posebnu prazničnu notu! Umesto džema od brusnica slobodno možete koristiti bilo koji drugi poput džema od smokvi, višanja ili borovnica.

 

 

SASTOJCI: 

  • 400g džema od brusnica (ili manja tegla bilo kog džema)
  • 1 list smrznutog lisnatog testa
  • 300g brie sira
  • 1 veliko jaje
  • svež ruzmarin za ukras, po želji

 

 

PRIPREMA:

  1. Odmrznite lisnato testo prema uputstvima na pakovanju.
  2. Zagrejte rernu na 190°C stepeni.
  3. Podmažite kalup za mafine puterom ili uljem.
  4. Pospite brašno na radnu površinu i oklagijom razvucite lisnato testo dok ne bude dimenzija oko 40 sa 30cm.
  5. Isecite testo na 12 jednakih kvadrata (ne moraju da budu savršeno ravni).
  6. Stavite po jedan isečeni listić testa u svaki kalup za mafine.
  7. Na dno svakog listića sipajte po 1 kašiku brie sira.
  8. Prelijte sa oko 1½ kašike džema od brusnice (ili džema po izboru).
  9. Premažite preostalo testo razmućenim jajetom.
  10. Pecite zalogaje lisnatog testa 21-23 minuta.
  11. Ostavite da se ohlade u kalupima nekoliko minuta, a zatim ih olabavite nožem za puter da biste ih lakše izvadili.
  12.  Ukrasite grančicama svežeg ruzmarina i poslužite toplo!

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije