23.1 C
Belgrade
22.8 C
Zagreb
18.8 C
Sarajevo
27.05.2022.

Zavirite u stan koji odiše smelom interpretacijom skandinavskog minimalizma!

IZDVAJAMO

 

Dizajneri Joanna Laven i David Walgren, vlasnici studija za dizajn enterijera Lawahl, nedavno su dizajnirali i preuredili stokholmski stan iz 19.veka za porodicu užurbanog životnog stila.

 

 

Iako je skandinavski dizajn fokusiran pre svega na jednostavnost i minimalizam, klijenti želeli su grandiozne enterijere, a slobodno se može reći da je krajnji rezultat ispunio sva njihova očekivanja. Golubije plava nijansa zidova dominira prostorom, dok pretapacirani starinski nameštaj u kombinaciji sa modernim komadima stvara vanvremenski i vešto uređen ambijent dnevne sobe.

 

 

Prilagođena polica za knjige izrađena je od tikovine, dok se ogromni zvučnici kriju iza drvenih panela tako da se mogu postaviti u stranu kada je vreme za porodično uživanje u filmovima! Zadnja strana police za knjige ima panele od tkanine i specijalnu upijajuću vatu za optimizaciju kvaliteta zvuka.

 

Pod u hodniku napravljen je od vrhunskog mermera i ima skrivene ormare sa ostavom na levoj strani, kao i plutajuću klupu za sedenje i vintage stolicu. Kuhinja je urađena u kombinaciji smeđeg dolomita i tikovine, i njom dominira veliko ostrvo sa ugradnom sudoperom i barskim stolicama.

 

 

Velika spavaća soba može se pohvaliti prilagođenim okvirom kreveta i uzglavljem, dok je stolica svetski klasik dizajna. Glavno kupatilo takođe ima mermerni pod i umivaonik sa potpisom Lawahl studija.

 

 

Fluidan raspored u skandinavskom stilu sa francuskim uticajima, uključujući elegantne parkete i visoke plafone, dokaz je globalizovane kulture dizajna ovog jedinstvenog stana u Stokholmu koji vam može poslužiti kao inspiracija za vaše sledeće preuređenje doma.

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Studio Lawahl

 

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije