4.6 C
Belgrade
2 C
Zagreb
-2.1 C
Sarajevo
03.02.2023.

Aeon wellness hotel – mesto gde se susreću dva sveta!

IZDVAJAMO

 

U živopisnom okruženju Južnog Tirola u Italiji, na prostranoj livadi okruženoj drvećem i panoramskim pogledom na planine, nalazi se AEON wellness hotel – novo arhitektonsko ostvarenje studija noa*. 

 

 

U vlasništvu porodice Ramoser koja poseduje obližnju farmu i gostionicu staru 550 godina, ovo odmaralište sa ekskluzivnih soba i apartmana sa panoramskim spa-centrom osmišljeno je tako da stvori vezu između tradicije i inovacije, mašte i stvarnosti, kako spolja, tako i iznutra.

 

 

Kako bi stvorili ambivalentnu vezu sa lokacijom i postojećom arhitekturom, noa* arhitekte su tražile inspiraciju u gostionici iz 15. veka, reinterpretirajući prošlost na savremeni način. Spoj vekovne tradicije ruralnog kompleksa i isključivo modernog objekta bio je osnovni princip tokom procesa projektovanja. Aeon wellness hotel se sastoji od dva volumena povezana podzemnim hodnikom skrivenim ispod veštačkog brda. Veća zgrada se sastoji od 15 apartmana za goste, dok manja sadrži javne prostorije, uključujući recepciju, bistro, bar i wellness prostor.

 

 

Gosti ulaze u Aeon hotel kroz masivna crna čelična vrata, koja nose stari porodični grb iz 1464. Za enterijere, noa* studio je odabrao potpuno moderan stil i nastavio temu povezivanja dva različita sveta sa dihotomijom između dve boje. Nežna bež koja saopštava osećaj utemeljenosti, bliskosti i delikatnosti susreće se sa mističnom plavom koja oličava budućnost, misteriozno i neizvesno. Ovaj jasan kontrast prožima se kroz obe zgrade – i horizontalno i vertikalno – i dizajniran je ne da razdvaja, već da povezuje. Pri izboru nameštaja pažljivo su birane tkanine, drvo i boje koje su istovremeno sinhronizovane i u kontrastu.

 

 

15 soba podeljeno je u tri različita tipa, koji se razlikuju po veličini i nameštaju. Najveći apartmani imaju viseći krevet sa planinskim panoramama i pristupom platformi za dnevni boravak na krovu. U međuvremenu, wellness program uključuje polupokriveni otvoreni infinity bazen, parno kupatilo, finsku saunu i hidromasažni bazen na krovnoj terasi sa veličanstvenim pogledom na Dolomite.

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Alex Filz

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije