3.9 C
Belgrade
0.9 C
Zagreb
12 C
Sarajevo
09.12.2021.

Karamel latte sa puterom od kikirikija – najslađi način da započnete dan!

IZDVAJAMO

 

Uživamo u jutarnjoj kafi, a još više volimo da isprobavamo nove, slatke ukuse koji će učiniti da nam ponedeljak ne padne toliko teško! Ovaj karamel latte sa puterom od kikirikija je dekadentna jutarnja poslastica u kojoj svi zaslužujemo da uživamo! 

 

 

Kremasta, slatka i prepuna ukusa karamele putera od kikirikija, ova kafa idealna je za prohladna jesenja jutra jer donosi punu šolju užitka i zadovoljstva! Karamela od putera od kikirikija se priprema sa lakoćom i nije vam potrebna posebna opreme. Može se pripremiti unapred, što preporučujemo za maksimalno jutarnje opuštanje, bilo kada.

 

 

SASTOJCI: 

Za karamelu od putera od kikirikija:

  • 60ml laganog kukuruznog sirupa
  • 50g smeđeg šećera
  • 120g glatkog putera od kikirikija
  • 2 kašike meda
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2 kašike slatke pavlake
  • 1-2 kašičice krupne morske soli

Za latte:

  • 2–4 šoljice espresa
  • 2 šolje ugrejanog mleka po izboru
  • šlag
  • mleveni cimet

 

PRIPREMA: 

Karamela od putera od kikirikija:

  1. Pomešajte kukuruzni sirup i šećer u srednjoj šerpi na srednje jakoj vatri dok smesa ne proključa. Kuvajte 2 minuta, a zatim sklonite sa vatre.
  2. Dodajte puter od kikirikija, med i vanilu i mešajte dok se puter od kikirikija ne otopi i mešavina ne postane glatka. Dodajte slatku pavlaku i 1 kašičicu morske soli.
  3. Pažljivo probajte (da se ne opečete!) i po potrebi dodajte još soli.
  4. Koristite odmah ili sipajte u teglu za kasniju upotrebu (ohladite, a zatim čuvajte u frižideru).

Latte:

  1. Rasporedite skuvani espreso u dve šolje za kafu. Umutite sa 2 kašike karamel putera od kikirikija.
  2. Nalijte mleko u obe šolje.
  3. Svaku šolju prelijte šlagom, i na kraju prelijte karamelom i pospite mlevenim cimetom.
  4. Poslužite toplo i uživajte u novom jutarnjem ritualu!

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije