29.1 C
Belgrade
28.5 C
Zagreb
22.7 C
Sarajevo
27.05.2022.

Promenite rutinu nege kose i pobedite njeno sezonsko opadanje!

IZDVAJAMO

 

Ukoliko u poslednje vreme primećujete više dlaka na četki za kosu, pod tušem ili na jastuku, verovatno se možete osetiti uznemireno i zapitati šta je uzrok tome. U većini slučajeva odgovor je „ništa“, budući da je sezonsko opadanje kose nešto kroz šta prolaze skoro sve žene i muškarci u jesenjim mesecima. 

Prosečna osoba izgubi između 50 i 100 vlasi svakog dana, i to uglavnom prođe nezapaženo. Ipak, kako dani postaju sve kraći i hladniji, koren naše kose odlazi u mirovanje, a u prvih 4 do 6 nedelja jeseni moglo bi se videti pojačano opadanja kose, što još uvek nije razlog za paniku. Međutim, uvek je dobra ideja da se u jesenjim mesecima dodatno potrudite kako biste kosu održali čvrstom i hidratizovanom i usporili proces opadanja usvajanjem nekih jednostavnih rutina nege.

 

 

 

Počnite tako što ćete obratiti pažnju na preparate koje koristite. Odlučite se za one koji klinički dokazano revitalizuju kosu i poboljšavaju njenu gustinu, a ujedno su nežni za vaše vlasište. U moru različitih proizvoda za negu, potrebno je pronaći najbolji šampon protiv opadanja kose, a grčki kozmetički brend Apivita ima čitavu liniju posvećenu nezi kose iz koje su se posebno izdvojili tonik šamponi i losion protiv opadanja koji su za kratko vreme postali imperativ za zaštitu i jačanje kose.

 

 

APIVITA tonik šampon za žene pomaže u borbi protiv sezonskog opadanja i proređivanja kose, sa dokazanom efikasnošću u promovisanju životnog veka i ciklusa rasta kose. Formulisan sa jedinstvenom kombinacijom pasjeg trna, bogatog vitaminima B kompleksa, aminokiselina i masnih kiselina, pojačan ekstraktom lovorovog lista, ovaj šampon vraća zdravlje vlasištu, revitalizuje koren kose, jača i hrani beživotnu kosu, a sve u cilju poboljšanja izgleda vaših pramenova. Štaviše, kosa postaje zaštićena od uticaja okoline, poput izlaganja suncu i zagađenja vazduha. U kliničkim ispitivanjima, 76% žena složilo se da je ovaj šampon tonirao njihovu kožu glave i kosu, 86% je prijavilo efikasnost protiv gubitka kose; a poslednje, ali ne i najmanje važno, 72% je otkrilo da im je kosa postala sjajnija nakon svega 4 nedelje upotrebe. Ono što nam se dopada kod ovog preparata je podatak da je dermatološki ispitan i sačinjen od čak 89% prirodnih sastojaka! 

 

 

Za muškarce koji uz opadanje kose imaju i probleme poput mašćenja tokom ovog perioda, Apivita u svojoj ponudi ima tonik šampon posebno formulisan za muškarce koji efikasno deluje protiv sezonskog ili naslednog gubitka kose. Sa jedinstvenom mešavinom organskih ekstrakata pasjeg trna i ruzmarina, ovaj šampon pruža višestruke prednosti kosi. Vraća zdravlje vlasištu i pospešuje mikrocirkulaciju, dok istovremeno reguliše proizvodnju sebuma, tako da vaša kosa može da raste u optimalnim uslovima vlasišta. Takođe, ovaj šampon doprinosi povećanju gustine i volumena kose, čime joj se vraća zdrav i mladalački izgled. U kliničkim ispitivanjima, 84% muškaraca otkrilo je da je ovaj šampon tonirao kosu i vlasište; 72% je prijavilo poboljšanje izgleda gubitka kose, a 72% se složilo da im je kosa gušća i jača. Čak i ukoliko nemate problem sa opadanjem i mašćenjem kose, ovaj tonik šampon možete koristiti i preventivno i tako produžiti njen životni vek.

 

 

Još jedan Apivita preparat koji se pokazao kao izuzetno efikasan u sprečavanju i minimiziranju gubitka kose je losion u vidu holističkog spreja! Formulisan sa ekstraktom pasjeg trna i proteinima vučike, ovaj praktični losion u spreju kombinuje četiri dejstva koja doprinose zdravlju, gustini i jačini kose. Prvo, sprečava i smanjuje gubitak kose; drugo, tonira i revitalizuje vlakna kose; treće, pomaže u regulisanju proizvodnje sebuma na koži glave; i konačno, pomaže u sprečavanju lomljenja i pucanja vrhova. Drugim rečima, ovaj losion je višenamenski saveznik protiv opadanja kose, čineći kosu gušćom, zdravijom i jačom. Tokom tromesečnog kliničkog ispitivanja, 92% ispitanika primetilo je smanjenje gubitka kose; 98% je izjavilo da im je losion učinio kosu jačom i obimnijom; 98% se složilo da pomaže u regulisanju prisustva sebuma na koži glave.

 

 

Održavanje idealnog rasta kose može biti teško, posebno tokom meseci sezonskog opadanja kada sve deluje kao uzaludna borba, ali hranjenje vaše kose tokom ovog perioda pomoći će vam da budete sigurni da će vam se kosa vratiti jača nego ikada jednom kada se završi sezona jesenjeg opadanja.

 

 

Ukoliko primetite prekomerno opadanje kose, ćelavost ili neprijatan osećaj na vlasištu, možda je vreme da pored uvođenja šampona i losiona protiv opadanja potražite i savet svog dermatologa. 

 

 Piše: Miona Todorović

Foto: Imaginarijum magazin

 

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije