3.9 C
Belgrade
0.9 C
Zagreb
10 C
Sarajevo
09.12.2021.

Neka vaša kuhinja zamiriše na jesen uz ovaj kremasto-sočni desert iz rerne!

IZDVAJAMO

 

Da li ste ikada probali pečene kruške? Neverovatno je kako nešto tako jednostavno kao što je pečenje u rerni, sa malo začina poput vanile i cimeta, pretvara ovo „obično“ jesenje voće u mirisan, sočan i kremast desert.

 

 

Još kada ih poslužite sa grčkim jogurtom ili sladoledom od vanile, bobicama nara i nečim hrskavim poput listića badema ili drugih orašastih plodova, dobijate desert elegantnog izgleda za svaku priliku. Sigurni smo da će, jednom kada ih probate, aromatične pečene kruške postati omiljena jesenja poslastica za celu porodicu!

 

 

SASTOJCI:

  • 4 zrele kruške
  • 2 kašike javorovog sirupa
  • 1 kašika putera
  • 1 stapić vanile (semenke)
  • ¼ šolje vode
  • ½ kašičice cimeta

Za serviranje (po želji):

  • 1-2 kašike listića badema
  • grčki jogurt ili sladoled od vanile
  • bobice nara

 

 

PRIPREMA:

  1. Zagrejte rernu na 180°C.
  2. Pomešajte vodu i javorov sirup i ulijte u pleh.
  3. Ogulite kruške, isecite ih na polovine po dužini i odstranite sredinu.
  4. Stavite kruške u pripremljeni pleh i sa svih strana ih obložite mešavinom vode i javorovog sirupa.
  5. Dodajte mali komadić putera na svaku krušku.
  6. Posipite ih cimetom i semekama vanile.
  7. U pleh dodati i štapić vanile.
  8. Pecite oko 30 minuta, zatim okrenuti svaku krušku i pecite jos 15 minuta.
  9. Izvadite kruške iz rerne i ostavite ih da se malo ohlade.
  10. Poslužite sa grčkim jogurtom ili sladoledom od vanile, listićima badema i bobicama nara.
  11. Uživajte!

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije