23.8 C
Belgrade
24.8 C
Zagreb
20.5 C
Sarajevo
23.05.2022.

Savršen dom usred prirode postoji i zove se ANNA!

IZDVAJAMO

 

Zamislite da je priroda u centru vašeg života, da svakodnevno doživljavate iskustvo boravka na otvorenom u prijatnom okruženju i uživate u slobodi, dok istovremeno negujete osećaj pripadnosti…

 

 

Dinamična i fleksibilna koliba ANNA obećava vam upravo to uzvišeno iskustvo u kojem ćete pronaći savršenu ravnotežu između doma, prirode i ljudi. Osmišljena od strane holandskog dizajnera Caspara Scholsa, ova koliba dizajnirana je da inspiriše svoje stanare da se povežu sa prirodom i svedoče nekim najlepšim promenama koje se dešavaju na otvorenom.

 

 

Ideja koja stoji iza ove jedinstvene kolibe je stvaranje dinamičke interakcije između čoveka i prirode – da priroda bude deo vašeg životnog prostora koji vam dozvoljava da živite sa elementima prirode umesto da vas štiti od njih. Upravo zato Schols je odlučio da dizajnira nešto što bi omogućilo prirodi da uđe u prostor, za razliku od stvaranja strukture koja odvaja osobu od njenog okruženja.

 

 

Zahvaljujući svojoj sposobnosti prilagođavanja, koliba ANNA svojim stanarima pruža slobodu življenja u prirodnom izobilju, čineći da budete deo svega što vas okružuje. Ova koliba nudi vam mogućnost da na autentičan način doživite slobodu i uživate u kvalitetnom vremenu provedenom u prirodi, sa sobom ili drugima.

 

 

Koliba ANNA ima više različitih „školjki“ na nosećim šinama koje možete prilagoditi prilici, svom raspoloženju ili vremenskim uslovima. Unutrašnji zid se sastoji od okvira od drveta i stakla i odvojen je od natkrivenog drvenog spoljnog zida, a pomeranjem školjki i staklenog okvira moguća su različita podešavanja.

 

 

Oslanjajući se na prirodne materijale iznutra i spolja, dizajner koristi održivo drvo od sibirskog ariša i šperploču od breze, dok se za izolaciju se koristi piljevina. Koliba ANNA je opremljena svim sadržajima za ugodan boravak, istovremeno pružajući iskonsko iskustvo na otvorenom.

 

 

U potpunosti prilagodljiva potrebama korisnika i dizajnirana za kratkoročni ili dugotrajni život, koliba ANNA ima unutrašnje kupatilo sa tušem i odvojenim toaletom, potpuno opremljenu kuhinju i dosta prostora za odlaganje stvari, dok je kada je u potpunosti integrisana u pod. Ima prostor za čak dva bračna kreveta i nekoliko komada nameštaja i može biti opremljena instalacijom za centralno grejanje. Kabina je takođe dostupna u samoodrživoj verziji van mreže, uključujući kotao, sistem solarne energije i sistem za prečišćavanje otpadnih voda.

 

 

Koliba ANNA dobila je nagradu za projekat godine Architizer A+Awards, a njen novi dizajn biće dostupan početkom sledeće godine i može se isporučiti na lokaciju kupca bilo gde u Evropi.

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: ANNA Stay

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije