5 C
Belgrade
3.1 C
Zagreb
3 C
Sarajevo
02.12.2022.

Ovaj hotel u Kapadokiji odiše mističnom atmosferom i lepotom uklesanom u kamenu!

IZDVAJAMO

 

Poput čuvenog Esherovog crteža gde svako stepenište vodi do potpuno nove perspektive, kaskadni vrtovi i prolazi u Kapadokiji iznova oduševljavaju i iznenađuju, evocirajući bajku smeštenu među lunarnim pejzažima.

 

 

Šarmantno selo Učisar u Turskoj prostire se na strmom brdu nad legendarnim pejzažom Kapadokije gde se ljudska arhitektura stapa sa vilinskim dimnjacima oblikovanim vetrom i kišom. U ovakvom ambijentu, uklesan na strmoj padini, nalazi se Argos butik hotel, kompleks koji se izdiže iznad malih povrtnjaka i vinograda, kroz lavirint vrtova, terasa, litica i stepeništa, mostova, tunela i tajnih prolaza koje ovo mesto krije.

 

 

Živopisne žute bundeve koje ukrašavaju ulaz na recepciji, sušeni klipovi kukuruza koji vise sa lukova, kolekcija kolekcionarskih predmeta i drugih komada čine dizajn Argosa ličnim i jedinstvenim i rustičnim. Međutim, ovaj hotel ima i svoju savremenu, luksuznu stranu! Iako restaurirane iz srednjovekovnih pećinskih stanova, hotelske sobe opremljene su modernim, prostranim kupatilima u prelepoj mermernoj završnici. Budući da je hotel otvoren tokom čitave godine, svaka soba je opremljena kaminima, dok savremena rasveta obezbeđuje prijatno osvetljenje. Hotel se takođe može pohvaliti sa četiri sjajna i skupa apartmana sa privatnim bazenom u pećini, a u sklopu kompleksa postoji i 36 drugih soba različitih veličina, raspoređenih u pet vila, čiji dizajn inspiriše na razmišljanje i opuštanje.

 

 

Galerije, tuneli, svodovi i pećine ispod hotela prilagođeni su za različite namene. Mreža tunela predstavlja mali muzej, a ono što je nekada bio karavansaraj Puta svile sada je sala za sastanke. Najveća pećina pretvorena je u vinski podrum sa prijatnom atmosferom i  preko 70 hiljada flaša vrhunskih vina.

 

 

Hrana koja se služi u hotelu je izvrsna, budući da jela imaju bogato kulturno i istorijsko nasleđe i spremaju se isključivo od lokalnih namirnica, dok orijentalne arome i prezentacija hrane doprinose celokupnom gastronomskom doživljaju.

 

 

Ukoliko se ove jesenje sezone zaputite u Kapadokiju, Argos hotel svojim gositma nudi posebne pakete za istraživanje ove magične turske regije, poput vožnje balonom, jahanja konja ili vožnje kvad vozilom kroz stenovite predele!

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Argos hotel 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije