7.1 C
Belgrade
10.6 C
Zagreb
7 C
Sarajevo
03.02.2023.

Renault 4 kao apartman na točkovima san je svakog savremenog nomada!

IZDVAJAMO

 

Jedan je od najdugovečnijih automobila u istoriji, sa proizvodnjom dugom 33 godine, Renault 4 ove godine slavi 60. rođendan, a tim povodom francuska kompanija zadužila je dizajnera Mathieua Lehanneura da osmisli koncept koji bi prikazao njegovu viziju ovog kultnog modela automobila! 

 

 

Slobodno možemo reći da je francuski dizajner uspešno odgovorio ovom izazovu, budući da je Renault 4 model pretvorio u nomadski apartman sa panoramskim prozorima i tako ga učinio savršenim za putovanja u minimalističkom luksuzu!

 

 

Mathieu Lehanneur transformisao je ikonu iz 1960-ih u luksuzno putničko vozilo sa dnevnim prostorom u providnom prtljažniku. Pod konceptualnim imenom Suite N°4 (Apartman br. 4), ovaj model automobila odražava savremenu glad za bekstvom i stav da putovanja moramo doživeti kao iskustvo a ne kao destinaciju.

 

 

Automobil, koji više izgleda kao arhitektonsko delo, ima iste linije i spoljašnje dimenzije kao klasični 4L model, dok je zadnja obloga zamenjena panoramskim prozorima koji pokrivaju bočne strane i krov automobila.

 

 

Ovaj električni hibrid sveta automobila i sveta arhitekture dizajniran opremljen je providnim solarnim panelima na krovu koji pomažu da se baterija automobila puni dok je na suncu. Unutrašnjost sadrži materijale napravljene u Francuskoj, poput jarko žute somot presvlake za sedišta i instrument table, dok kremasto bela šenil tkanina sa gustom, rebrastom teksturom prekriva prostor u prtljažniku.

 

 

Jastuci doprinose privlačnoj atmosferi dnevnog boravka, dok se drvena klizna klupa može izvući kao fioka ispod zadnjeg poklopca kako bi se ovaj prostor dodatno proširio. Eksterijer automobila ima prednju rešetku napravljenu od jednog od Lehanneurovih prepoznatljivih materijala, poliranog aluminijuma, izvajanog u reljefastu površinu.

 

 

Suite N°4 biće izložen u salonu L'Atelier Renault na Jelisejskim poljima od 1. decembra, pa ukoliko se u tom periodu nađete u Parizu, ne propustite priliku da vidite ovo jedinstveno vozilo!

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Mathieu Lehanneur

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije