5.8 C
Belgrade
4.9 C
Zagreb
6.6 C
Sarajevo
06.12.2022.

Ova italijanska umetnica pretvara prosutu kafu u neočekivana umetnička dela!

IZDVAJAMO

 

Neki ljudi su toliko talentovani da mogu biti inspirisani najneočekivanijim stvarima, kao što je prosuta kafa, a italijanska umetnica Giulia Bernardelli je pravi primer za to!

 

 

Njena neverovatna umetnost oslikavanja kafom počela je kao nezgoda kod kuće, kada je crtajući na platnu slučajno prosula kafu. Način na koji se mrlja od kafe širila inspirisao ju je da uzme kašičicu i upotrebi je kao četkicu, puštajući da je prolivena smeđa tečnost vodi kroz umetnički proces! Kako je vremenom u tome postajala sve bolja, Giulia Bernardelli danas se smatra jednom od najboljih svetskih umetnica oslikavanja kafom.

 

 

Njena umetnost prosute kafe odmah je postala prepoznata na Instagramu, a inspiraciju pronalazi u čuvenim umetničkim delima, scenama iz omiljenih dečijih bajki, ikonama pop kulture, arhitekturi i svemu što je okružuje!

 

 

Slikajući kafom po papiru ili platnu, interesantno je da Giulia nema nikakav plan kada stvara svoja umetnička dela. Umesto toga, ona razmišlja o tome kakav prikaz bi najbolje pristajao uz prosutu kafu, što rezultira neverovatnom spontanom umetnošću!

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Giulia Bernardelli

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije