3.9 C
Belgrade
0.9 C
Zagreb
12 C
Sarajevo
09.12.2021.

Osvežite svoju jesenju trpezu raskošnom salatom od krušaka, nara i plavog sira!

IZDVAJAMO

 

Svakom jesenjem meniju potrebna je jedna šarena salata da osveži trpezu kojom često dominiraju ne tako lagana jela u različitim nijansama smeđe boje. I zato neka ova salata od krušaka, plavog sira i nara bude vaš novi izbor za predstojeća porodična slavlja!

 

 

Veoma jednostavna za pripremu, ova salata donosi kombinacije neverovatnih ukusa – slatka kruška u kontrastu sa pikantnim plavim sirom, osvežavajućim narom šipkom čine savršeno ukusan trio! omogućava da zasija nekoliko prelepih sastojaka. Ukoliko želite da je učinite još svečanijom, dodajte joj pregršt slatkih i slanih orašastih plodova.

 

 

SASTOJCI:

Za salatu:

  • glavica mlade zelene salate
  • 1 zrela, čvrsta kruška (tanko narezana)
  • 100g izmrvljenog plavog sira
  • 1/4 šolje bobica nara
  • 1/2 šolje slatkih + slanih oraha, prepečenih i grubo iseckanih

Za preliv:

  • 1/4 šolje limunovog soka
  • 1/3 šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 1 kašika javorovog sirupa
  • 2 kašičice Dijon senfa
  • 1/4 kašičice morske soli
  • sveže mleveni biber
  • 1 kašika sitno iseckanog ili izrendanog ljubičastog luka

 

 

PRIPREMA:

Preliv: 

  1. Pomešajte limunov sok, maslinovo ulje, javorov sirup, senf, so i biber dok smesa ne postane kremasta. Dodajte rendani luk. Dodajte začine i prilagodite ih svom ukusu.

Salata: 

  1. Zelenu salatu prelijte sa dovoljno preliva i dobro promešajte.
  2. Prebacite u veliku, plitku činiju za posluživanje i dodajte tanko isečene kriške kruške, izmrvljenim plavim sirom, bobicama nara i orasima.
  3. Lagano prelijte sa još malo preliva, pospite solju i sveže mlevenim biberom.
  4. Poslužite i uživajte!

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije