10.9 C
Belgrade
13.9 C
Zagreb
8 C
Sarajevo
27.10.2021.

Imamo savršen način kako da se danas zagrejete kod kuće!

IZDVAJAMO

 

Temperature svakim danom opadaju, i dok nas kiša tera da ostajemo kod kuće, mi smo u potrazi za hranom koja će nas utešiti i zagrejati u ovim hladnim jesenjim mesecima. A šta može biti bolje od uživanja u velikoj činiji ukusne kremaste supe od bundeve?

 

 

Ova veganska supa od pečene bundeve ne samo da je super-ukusna, već je i zdrava i hranljiva, i ujedno jedan od naših omiljenih jesenjih recepata svih vremena! Savršen je obrok ukoliko želite toplu večeru, ručak ili predjelo.

 

 

Ono što volimo kod ove kremaste supe, pored toga što je laka za pripremu, je to što se može pripremiti i par dana unapred, budući da je još boljeg ukusa sledećeg dana kada se podgreje!

Veganska, zdrava, topla, kremasta, savršeno začinjena i jednostavna za pripremu – jednom kada je pribate poželećete da sezona bundeva potraje bar još nekoliko meseci!

 

 

SASTOJCI:

  • 1 srednja bundeva (oko 1kg)
  • 1 srednji batat (oko 250 grama)
  • 1 kašika kokosovog ulja
  • 1 seckani crni luk
  • 2 izrendana čena belog luka
  • izrendani komadić đumbira
  • kokosovo mleko ili pavlaka za kuvanje (oko 100ml)
  • 2 šolje supe od povrća (oko 500ml)
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1/2 kašike kurkume
  • 1/2 kašike korijandera
  • so i biber po ukusu

 

 

PRIPREMA:

  1. Zagrejati rernu na 200°C
  2. Prepolovite bundevu i izvadite semenke. Svaku polovinu bundeve isecite na četvrtine.
  3. Batat izbockajte nekoliko puta viljuškom. Četvrtine bundeve i batat premažite sa malo maslinovog ulja i postavite na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 40 minuta dok ne omekšaju.
  4. Zagrejte kokosovo ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri i pecite luk oko 7 minuta dok ne postane providan. Dodajte beli luk i đumbir i pecite još jedan minut uz konstantno mešanje.
  5. Oljuštite slatki krompir i zajedno sa mesom bundeve i začinima obacite ga u lonac. Sipajte supu od povrća i kokosovo mleko (ili pavlaku za kuvanje). Pustite da provri, a zatim smanjite temperaturu i ostavite da se krčka 5 do 10 minuta kako bi se ukusi lepo pomešali.
  6. Sklonite supu sa ringle i izmiksajte je u šerpi štapnim mikserom dok ne postane glatka i kremasta.
  7. Po potrebi prilagodite začine. Dodajte još čorbe ako želite ređu konzistenciju.
  8. Sipajte u činije i dekorišite kikirikijem, semenkama bundeve, seckanim peršunom i kašikom pavlake.
  9. Prijatno!

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije