14.6 C
Belgrade
12.7 C
Zagreb
12.7 C
Sarajevo
28.05.2022.

Ova zavodljiva kolekcija nameštaja savršena je za ispijanje popodnevnog čaja!

IZDVAJAMO

 

Na ovogodišnjem London Design festivalu, Bohinc Studio predstavio je svoju do sada najambiciozniju kolekciju nameštaja pod nazivom Afternoon Tea, vešto kombinujući moderno i tradicionalno, smelo i lagano, strogo i ženstveno. 

 

 

Kolekcija čiji dizajn potpisuje slovenačka dizajnerka Lara Bohinc, sastoji od čak devet komada čiji ženstveni oblici i mekani materijali imaju za cilj da učine da se osećamo voljeno, ušuškano i srećno kod kuće. Naziv kolekcije je oda slatkoj udobnosti ispijanja popodnevnog čaja i srećnih, radosnih trenutaka kada se prijatelji i porodica sastaju.

 

 

Materijali koji se koriste u ovoj privlačnoj kolekciji igraju važnu ulogu, stvarajući kontrast između presvlaka mekane teksture sa mermerom, obojenim drvetom i metalom. Izrađeni u lepim pastelima i smelim nijansama, komadi u svojim senzualnim oblicima su prava poslastica za sve ljubitelje modernog nameštaja!

 

 

Za dizajnerku je bilo od suštinske važnosti da komadi budu taktilne i udobne prirode. Koristeći tkaninu kako bi stvorila osećaj udobnosti i zagrljaja, Lara nastavlja svoju prepoznatljivu geometrijsku estetiku, ovoga puta dajući joj ženstveniji izraz, onaj koji se udaljava od ugaone, metalne konstrukcije.

 

 

Lara Bohinc bila je konsultant za dizajn mnogih luksuznih brendova, uključujući Montblanc, Gucci i Cartier. Njena sposobnost stvaranja dela kultne lepote potiče od njenog poznavanja materijala i metoda proizvodnje. Principi koje primenjuje na sve svoje dizajne su upotreba najboljih materijala i opsesija dekonstrukcijom i rekonfiguracijom čiste geometrijske forme.

 

 

Svi komadi se izrađuju ručno u studijskim radionicama u Evropi i Velikoj Britaniji a više o Afternoon Tea kolekciji možete saznati na njenom zvaničnom sajtu.

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Bohinc Studio

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije