10.9 C
Belgrade
13.9 C
Zagreb
8 C
Sarajevo
27.10.2021.

Ovog vikenda grejemo se uz najkremastiju toplu čokoladu sa ovsenim mlekom!

IZDVAJAMO

 

Iako je jesen tek počela, mislimo da nam je svima potrebno neko toplo i čokoladno piće kako bismo bili u toku sa ovim hladnim i vetrovitim vremenom! I zato ovog vikenda ne mrdamo nikuda, uživamo ušuškani pod ćebetom uz najkremastiju toplu čokoladu! 

 

 

Ovaj veganski recept za toplu čokoladu oslanja se na kremasto ovseno mleko, sirovi kakao u prahu i javorov sirup, sa prstohvatom morske soli i cimetom koji pojačavaju aromu čokolade. Među biljnim mlekom, ovseno mleko je jasan izbor zbog svog neutralnog, blago slatkog ukusa i bogate teksture. Kako bi topla čokolada imala dodatno kremast osećaj u ustima, u smesu možete dodati malo kokosovog putera, ali ovaj recept je podjednako ukusan i bez njega.

 

 

SASTOJCI:

  • 2 šolje ovsenog mleka (ili mleka po izboru)
  • 3–4 kašike sirovog kakao praha, u zavisnosti od željenog intenziteta čokolade
  • 2 kašike javorovog sirupa
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • 1/4 kašičice cimeta
  • mali prstohvat morske soli
  • Opciono: 1 kašika kokosovog putera

 

 

PRIPREMA: 

  1. U maloj šerpi zagrejte ovseno mleko na srednje tihoj vatri i lagano prokuvajte.
  2. Dok se mleko zagreva, u maloj činiji umutite kakao u prahu sa 1 kašikom mleka i javorovim sirupom da formirate kašu (ovaj dodatni korak sprečiće da se kakao zgrudva).
  3. Umutiti dok ne ostane nijedna grudvica, pa dodati u šerpicu sa mlekom, zajedno sa vanilom, cimetom, morskom solju i kokosovim puterom, ako ga koristite.
  4. Pomoću ručnog miksera miksajte smesu dok topla čokolada ne postane penasta pri vrhu.
  5. Rasporedite u dve šolje, prelijte šlagom i komadićima čokolade, pustite omiljenu seriju i uživajte!

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije