14.6 C
Belgrade
12.7 C
Zagreb
12.7 C
Sarajevo
28.05.2022.

Italijanska modularna kuhinja viđena očima švedske dizajnerke enterijera!

IZDVAJAMO

 

Tokom Milanske nedelje dizajna 2021, italijanski brend Very Simple Kitchen predstavio je ekskluzivnu saradnju sa švedskom dizajnerkom enterijera Teklom Evelinom Severin.

 

 

Very Simple Teklan Edition kolekcija inspirisana je razmenom kultura koja se odražava na istoriju italijanske i švedske arhitekture, što je rezultiralo sa dva ručno izrađena modela kuhinje održive proizvodnje.

 

 

Polazna osnova za oba kuhinjska modela bile su mermerne radne ploče, prve koje je okarakterisala upečatljiva kombinacija belog Carrara i crnog Marquina mermera, postavljenih vertikalno kako bi se stvorio jedinstveni prugasti efekat koji podseća na romansku i gotičku arhitekturu. Kombinujući smele boje i geometrijske oblike sa jednostavnim, ali kreativnim detaljima, moduli Very Simple Teklan Edition kuhinje uklapaju se u italijansku tradiciju sa švedskim bojama. Kako bi izbalansirala ove tradicionalno italijanske elemente, Tekla se odlučila za senf žutu završnu obradu kuhinjskih modula, tipičnu nijansu švedske arhitekture izabranu da ublaži njihovu oštrinu i stvori toplo i prijatno okruženje. Polazeći od Teklinog predloga, drugi model kuhinje definisan je sofisticiranom kombinacijom portugalskog ružičastog i Levanto crvenog mermera, što je još jedna referenca na italijansku umetničku tradiciju.

 

 

Sa fokusom na održivost, Very Simple Kitchen zapošljava majstore za preradu otpadnog mermera za obe kuhinje, a uprkos svom drugom životu, materijal zadržava svoj puni karakter i luksuzan izgled. Istovremeno, kuhinjski ormarići izrađeni su od istog visokokvalitetnog nerđajućeg čelika koji definiše sve Very Simple Kitchen proizvode, dok je krajnji rezultat vanvremenska kuhinjska kolekcija razigrana kako u konceptu, tako i u boji.

 

 

Jednostavnošću, pažnjom prema detaljima i kreativnim pristupom, Very Simple Kitchen savršeno se uklapa u Teklinu ličnost, uspostavljajući do sada neviđeno i funkcionalno partnerstvo između Italije i Švedske.

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Very Simple Kitchen

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije