6.4 C
Belgrade
4.9 C
Zagreb
6.6 C
Sarajevo
06.12.2022.

Ove krznene instalacije u tehnikoloru pozivaju vas da uronite u njihovu mekoću!

IZDVAJAMO

 

Islandska umetnica Hrafnhildur Arnardóttir, poznatija kao „Shoplifter“, stvara šarene i teksturalne pejzažne instalacije u potpunosti napravljene od sintetičkih vlakana koje posetioce galerija pozivaju da se izgube u njima! 

 

 

Neonska žuta i ružičasta, tamno plava i živopisna zelena mešaju se u masivnim instalacijama koje prekrivaju zidove galerije, podove i plafone. Ogrćući zidove neonskim krznom i visećim svežnjevima raznobojnih sintetičkih vlakana, umetnica stvara ogromne, ekstravagantno obojene pejzaže dizajnirane da razbude naša čula i um! Umetnica, koja je odrasla na Islandu, a kasnije postala Njujorčanka, sebe naziva „živopisnim maksimalistom“ koja na svoje neobične pejzaže gleda kao na dela sintetičke hiper prirode, okruženja koja obuhvataju gledaoca poput izmišljene šume.

 

 

Umesto da se trudi da otkrije značenje iza ove maksimalističke umetnosti, posmatrač  treba da se prepusti ovoj sintetičkoj hiper prirodi i dozvoli da na njega emocionalno utiču terapeutske boje.

 

 

U nastavku pogledajte intervju sa ovom umetnicom kako biste dublje zaronili u njenu inspiraciju za stvaranje ovih neobičnih instalacija, a na Instagramu možete pogledati i njene ostale radove od sintetičkih vlakana!

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Shoplifter

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije