13.6 C
Belgrade
13.9 C
Zagreb
8 C
Sarajevo
27.10.2021.

Smokve sa crnom čokoladom su savršen način da se zasladite bez griže savesti!

IZDVAJAMO

 

Verovatno su mnogi od vas već imali priliku da uživaju u jagodama umočenim u čokoladu jer retko ko može odoleti toj brzoj letnjoj poslastici! Ali da li ste ikada probali smokve umočene u tamnu čokoladu?

 

 

Za razliku od jagoda, zrele smokve su veoma mekane i samim tim savršeno voće za umakanje u čokoladu, jer jednom kada se čokolada ohladi, ne lomi se i ne pada svaki put kada ih zagrizete.

 

 

Ove smokve umočene u tamnu čokoladu najlakši su sezonski desert koji jednostavno morate isprobati, a još kada preko njih pospete krupnu morsku so dobijate savršene sofisticirane zalogaje u kojima možete uživati bez griže savesti! Suptilna slatkoća smokvi dobro se slaže sa blago gorkom tamnom čokoladom i morskom soli koja pomaže da se spoje svi ukusi, posebno pojačavajući aromu tamne čokolade.

 

 

I zato sledeći put kada vidite smokve na pijaci ili u svojoj lokalnoj prodavnici, zgrabite gomilu i napravite ovaj jednostavan desert u kojem će svi uživati, čak i oni koji nisu ljubitelji smokvi, a posebno vegani i osobe koje izbegavaju gluten u svojoj ishrani! Predlažemo vam da smokve sa tamnom čokoladom i morskom soli poslužite na vašoj sledećoj zabavi, uz crveno vino!

 

 

SASTOJCI:

  • 12 krupnijih smokvi, opranih i isečenih na pola po dužini
  • 150g otopljene tamne čokolade (70% kakaa)
  • krupna morska so

PRIPREMA:

  1. Operite smokve i prepolovite ih po dužini.
  2. Otopite tamnu čokoladu u mikrotalasnoj ili u nelepljivoj posudi na šporetu. 
  3. Polovinu smokve umočite u čokoladu i stavite na poslužavnik obložen papirom za pečenje.
  4. Pospite morskom solju i stavite u frižider na 30 minuta da se čokolada stegne.
  5. Uživajte odmah ili čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru 3-4 dana.

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije