10.9 C
Belgrade
13.9 C
Zagreb
8 C
Sarajevo
27.10.2021.

Neodoljivo kremast namaz od feta sira i maslina je sve što vam treba ovog septembarskog dana!

IZDVAJAMO

 

Iako smo do nedavno uživali u toplim letnjim večerima na otvorenom, sa prijateljima i porodicom, uz osvežavajuća hladna predjela, moramo priznati da je tokom jesenjih dana ušuškavanje kod kuće, uz topao napitak ili obrok, neprocenjiv osećaj, posebno ukoliko je napolju vreme poput današnjeg. 

 

 

U susret jeseni i predstojećim okupljanjima u toplini vašeg doma, imamo sjajnu ideju kako da iznenadite svoje goste toplim, brzim i jednostavnim predjelom iz rerne koje će svi obožavati! Ovaj savršeni umak sa kremastim feta sirom sa medom, pečenim maslinama, belim lukom i začinskim biljem je toliko dobar da vam čak neće ni trebati poseban povod da ga pripremite!

 

 

SASTOJCI: 

Za pečene masline: 

  • 300 g mešanih maslina bez koštica
  • 80ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 6 čena belog luka, izgnječenih
  • 1 glavica crvenog luka, isečenog na četvrtine
  • 1 limun, isečen na četvrtine
  • 2 grančice sveže majčine dušice
  • 2 grančice svežeg origana
  • tucana paprika

 

Za feta namaz sa medom:

  • 250g feta sira
  • 100g krem sira, na sobnoj temperaturi
  • 2 kašike meda
  • crni biber

 

 

PRIPREMA:

1. Zagrejte rernu na 220° C. U posudi za pečenje pomešajte masline, maslinovo ulje, beli luk, crveni luk, limun, majčinu dušicu, origano i veliki prstohvat tucane paprike. Pecite 20-25 minuta, dok beli luk ne dobije zlatnu boju.

2. U međuvremenu umutite feta sir. Pomešajte sve sastojke u blenderu i miksajte dok smesa ne postane glatka i kremasta. Ovaj namaz se može čuvati u frižideru do 3 dana.

3. Kašikom ubacite feta namaz u činiju za serviranje, a zatim prelijte toplim maslinama.

4. Poslužite sa hlebom ili krekerima.

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije