13 C
Belgrade
7.3 C
Zagreb
13.8 C
Sarajevo
10.12.2022.

Ovaj minimalistički dom u Briselu je savršena enterijerska inspiracija!

IZDVAJAMO

 

Kada su Sophie i Frank De Jonghe dobili priliku da kupe komšijino imanje, nisu oklevali ni na trenutak. U početku su nameravali da ovu vilu iz 1960-ih okruženu šumom koriste kao gostinjsku kuću za svoje prijatelje i porodicu, ali se ovaj minimalistički arhitektonski projetak razvio u MUD Residence, Airbnb nekretninu za iznajmljivanje! 

 

 

Ova kuća za odmor nalazi se u zelenom selu Oud-Heverlee na rubu šume, između živopisnog istorijskog grada Leuven čuvenom po svojim pivarama i kosmopolitskog Brisela. MUD Residence, nakon iscrpnog renoviranja sada izgleda prilično modernistička, minimalistička i prostrana. Prirodni materijali i prigušene nijanse stvaraju skladnu i vanvremensku pozadinu za starinski i klasični dizajn nameštaja i dekorativne predmete odabrane od strane vlasnika i dizajnera.

 

 

Pametna upotreba kamenih ploča iznutra i spolja dodaje osećaj istorije, a istovremeno stvara još jedan povezujući element između kuće i vrta. Prostor smešten u periodnu strukturu koja prati tradicionalni narodni jezik područja, transformisan je upotrebom oštre, savremene palete materijala, uključujući dimljeno hrastovo drvo,  štukaturu, malter i neobrađenu bronzu.

 

 

MUD Residence je takođe opremljena infracrvenom bio saunom sa tušem i prostorom za vežbanje sa vrhunskom tehnologijom, kao i otvorenoj hidromasažnoj kadi u vrtu u kojoj se možete opustiti čak i u hladnijim mesecima!

 

 

Kombinujući savremeni minimalizam sa nasleđem i osećajem seoskog okruženja, MUD Residence predstavlja skriveni dragulj koji može da ugosti do četiri osobe, a zahvaljujući spostvenom kreativnom studiju za snimanje, ova kuća za odmor ohrabruje vas da stvarate  i iskusite veću motivaciju tokom boravka u njoj.

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Piet-Albert Goethals

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije