13 C
Belgrade
7.3 C
Zagreb
13.8 C
Sarajevo
10.12.2022.

Upoznajte najodrživije Nike patike za trčanje ikada!

IZDVAJAMO

 

Nastavljajući svoju inicijativu za održivost, u sklopu svoje „Move to Zero“ održive linije, Nike je predstavio svoju ekološki najprikladniju siluetu do sada koja obećava najbolje performanse! 

 

 

Air Zoom Alphafly Next Nature predstavlja inovativni model patika napravljen da pruži iste prednosti i performanse poput NEXT% linije ovog giganta sportske odeće. Što se tiče dizajna, silueta ima sivi pleteni gornji deo i ružičasti jezik, dok se na peti i bočnim stranama vide narandžasti detalji. Najmanje 50% patika za trčanje napravljeno je od recikliranih materijala, etikete i pertle izrađene od 100% recikliranog poliestera, a ZoomX sloj od 100% recikliranog PEBA materijala. Gornji deo je napravljen od Nike Fliprinta, koji je 3D štampani tekstil sa najmanje 20% recikliranog TPU-a. Dizajn patika zaokružuje ZoomX srednji đon napravljen od najmanje 70% reciklirane pene.

 

 

Ovim novim održivim modelom Nike je uspeo da smanji proizvodni otpad kroz efikasnost uzorka i recikliranje otpadnog materijala, što ga čini sve bližim proizvodnji sa nula otpada kojim bi zatvorio ekološki krug!

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Nike

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije