29.9 C
Belgrade
27.9 C
Zagreb
26.6 C
Sarajevo
30.06.2022.

Osušeni cvetni aranžmani na tilu su neobični gobleni kakve želimo na svom zidu!

IZDVAJAMO

 

Koristeći jednostavan beli til kao osnovu, umetnica Olga Prinku stvara bujne aranžmane od cveća, semenki, bobica i drugih organskih materijala prepunih boja i teksture.

 

 

Očuvane suve cvetove, koje često i sama uzgaja, umetnica pričvršćuje na mrežastu podlogu od tila koju okružuje obruč za vezenje, a rezultat su prelepi venčići, buketi ili prikazi ptica koji podsećaju na goblen. Mnogi radovi repliciraju motive koji se nalaze u prirodi ili one koji prevlađuju u istočnoevropskom folkloru budući da umetnica svoje odrastanje vezuje za Moldaviju.

 

 

Po profesiji grafička dizajnerka, Olga Prinku je u tom kreativnom procesu naučila da bude spremna da eksperimentiše sa različitim idejama za koje nije sigurna da će uspeti, a zatim da bude i voljna da odustane od onih koji ne funkcionišu i da oplemeni one koje deluju obećavajuće. Oslanjajući se na pokušaje i greške i razumevanje boje, oblika i celokupne kompozicije, umetnica je uspela da svoju ljubav prema ovom taktilnom mediju pretvori u profesiju, održava radionice na kojima podučava one koji su zainteresovani da nauče njen botanički zanat, a uskoro izdaje i knjigu o umetnosti veza od suvog cveća na tilu!

 

 

Više o njenoj sanjivoj cvetnoj umetnosti saznajte na njemom zvaničnom sajtu, a njene radove takođe možete videti i na Instagramu.

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Olga Prinku

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije