13 C
Belgrade
7.3 C
Zagreb
13.8 C
Sarajevo
10.12.2022.

Ovaj kućni studio u Barseloni odiše minimalističkom toplinom sa mnoštvom umetničkih komada!

IZDVAJAMO

 

Kada dva kreativna uma odluče da transformišu svoj dom, rezultat može biti samo impresivan, a stan u Barseloni dizajnera enterijera Iserna Serre i keramičarke Valerije Vasi to upravo dokazuje!

 

 

Smešten na petom spratu zgrade iz 1950-ih, prostan i svetao stan od 120 kvadratnih metara, ovaj kreativni dvojac pretvorio je u kućni studio sa čistom estetikom. Inspirisan španskom umetnošću, mediteranskim uticajima i radom arhitekte Josepa Antonija Codercha, prostor sadrži mešavinu dizajnerskih komada svojih vlasnika kao i mnogih drugih. Minimalistički i prozračan, ovaj stan u obliku slova L, gotovo bez zidova, slavi kreativnu viziju njegovih stanara.

 

 

Stvaranje jedinstvenog otvorenog prostora, koji bi istovremeno bio kuhinja, trpezarija, dnevni boravak i umetnički studio bila je glavna ideja njihovog projekta. Beli i neutralni prostor koji je ujedno i umetnički studio i daje osećaj natkrivene terase oplemenjen je sa mnogo sobnih biljaka. U ovom stanu beli zidovi i mikrocementni podovi daju osećaj mira, dok biljke dodaju svežu notu čitavom prostoru. Omiljeni detalj ovog prostora je svakako ugrađena sofa koja čitavom enterijeru daje karakter i vrhunski osećaj udobnosti!

 

 

Prema rečima stanara ovog prelepog ambijenta, najlepši momenat življenja u ovom stanu je boja jutarnjeg svetla kada se sunce reflektuje kroz bele podove i pruži osećaj mira i spokoja.

U galeriji ispod pogledajte kako izgleda ovaj minimalistički studio u Barseloni i pronađite inspiraciju za uređenje svog doma!

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Salva López

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije