13.9 C
Belgrade
7.1 C
Zagreb
15.5 C
Sarajevo
09.12.2022.

Ovo privatno utočište idealno je za nezaboravan odmor u sunčanoj Pulji!

IZDVAJAMO

 

Smešteno u naselju Grotalje u Pulji, na samoj potpetici italijanske čizme, do skoro napuštena i obrasla u korov, Masseria Angiulli Piccolo je imanje iz 16. veka koja je nedavno doživelo obnovu, zadržavajući izvornu istoriju i tradiciju.

 

 

Rezultat ove duge restauracije je autentična seoska kuća tipična za ovu regiju, sa visokim plafonima i svodovima, starim kamenim podovima koji se besprekorno spajaju sa elementima modernog dizajna, poput profesionalne industrijske kuhinje.

 

 

Ova šarmantna seoska kuća ima ambijent koji savršeno spaja tradicionalno, savremeno, glamurozno i rustično i idealna je destinacija za prijatelje i porodice, budući da udobno može ugostiti do 13 gostiju. U skladu sa veličinom soba, nameštaj je minimalistički i elegantan, sa rustikalnim i modernim komadima dizajniranim da se usklade sa arhitekturom i strukturom.

 

 

Glavna kuća ima veliku sobu sa masivnim kaminom, zajedno sa svetlom zatvorenom trpezarijom i modernom industrijskom kuhinjom savršenom za zabavu. Na spratu se nalaze četiri spavaće sobe sa sopstvenim kupatilom i krovna terasa sa još jednom dvokrevetnom sobom dole i dve dodatne spavaće sobe sa kupatilom u susednim prostorijama za goste.

 

 

Koliko god da smo impresionirani enterijerom ove kamene kuće, prostrano imanje koje je okružuje zaista ostavljaju trajan utisak. Masseria je okružena svojim privatnim vinogradima, maslinjacima i voćnjacima od 400 hektara koji pružaju smirujuće okruženje. Nedaleko od glavne kuće nalazi se prostrano dvorište sa terasom prekrivenom pergolom i travnatim površinama. Veliki bazen ima mnogo prostora za sunčanje s pogledom na Salento brda i udobnim ležaljkama za uživanje u dugim letnjim danima.

 

Svi prostori ovog italijanskog imanja pažljivo su osmišljeni da podstaknu nezaboravne dane uživajući u lokalnoj organskoj hrani i ukusnim jelima, sunčanju i zalascima sunca u bazenu, opuštajući se u jednom od mnogih zaklonjenih kutaka i prepuštajući se seoskom životu sa prijateljima i porodicom.

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Masseria Angiulli Piccolo

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije