U letnjim vrućinama, jednostavne i lagane poslastice poput domaćeg sladoleda su nešto što čine da nam topli dani lepše i lakše prođu, a današnji recept za sladoled od breskvi i malina uzima ono najbolje od leta!
Kremast, ukusan i baršunast dezert pravi se od svega pet sastojaka – direktno u vašem blenderu! Sve što vam je potrebno za ovaj osvežavajući voćni sladoled su smrznute domaće breskve i maline, slatko kondenzovano mleko, sok od pomorandže i limuna. Budući da se pravi od zamrznutog voća nije neophodno dodatno zamrzavanje, tako da ga možete poslužiti odmah nakon pripreme, a ukoliko želite pravu teksturu sladoleda ostavite ga u zamrzivaču par sati! Svaki zalogaj donosi ledene i baršunaste ukuse svežeg sezonskog voća sa nagoveštajima citrusa kojima niko ne može odoleti!
Iskoristite sezonu breskvi i malina i već danas pripremite ovu kremasto ledenu poslasticu u kojoj će uživati cela porodica!
SASTOJCI:
- 500 g smrznutih kriški breskve
- 480 g smrznutih malina
- 300 g slatko kondenzovanog mleka
- 150ml svežeg soka od pomorandže
- 2 kašike limunovog soka
PRIPREMA:
- U blenderu pomešajte zaleđene breskve sa 150ml slatkog kondenzovanog mleka, 50ml soka od pomorandže i 1 kašikom limunovog soka, i miksajte dok smesa ne postane glatka i kremasta. Sipajte smesu u činiju i stavite u zamrzivač dok pravite pire od maline.
- U istom blenderu pomešajte maline sa preostalim kondenzovanim mlekom, sokom od pomorandže i 1 kašikom soka od limuna dok sve ne postane glatko i kremasto.
- Naizmenično kašikom vadite pire od breskve i maline i sipajte u veći kalup ili posudu za sladoled. Zatim, kašikom lagano pomešajte smesu u 2-3 poteza dok ne napravite vrtlog boja.
- Poklopite i zamrznite dok se sladoled ne stegne, najmanje 6 sati.
- Poslužite u kornetu ili činijama i uživajte
Piše: Miona Todorović
Foto: Pinterest