21.8 C
Belgrade
15.9 C
Zagreb
18 C
Sarajevo
17.09.2021.

Domaći sladoled od breskve i maline koji morate isprobati ovog toplog avgusta!

IZDVAJAMO

 

U letnjim vrućinama, jednostavne i lagane poslastice poput domaćeg sladoleda su nešto što čine da nam topli dani lepše i lakše prođu, a današnji recept za sladoled od breskvi i malina uzima ono najbolje od leta! 

 

 

Kremast, ukusan i baršunast dezert pravi se od svega pet sastojaka – direktno u vašem blenderu! Sve što vam je potrebno za ovaj osvežavajući voćni sladoled su smrznute domaće breskve i maline, slatko kondenzovano mleko, sok od pomorandže i limuna. Budući da se pravi od zamrznutog voća nije neophodno dodatno zamrzavanje, tako da ga možete poslužiti odmah nakon pripreme, a ukoliko želite pravu teksturu sladoleda ostavite ga u zamrzivaču par sati! Svaki zalogaj donosi ledene i baršunaste ukuse svežeg sezonskog voća sa nagoveštajima citrusa kojima niko ne može odoleti!

 

 

Iskoristite sezonu breskvi i malina i već danas pripremite ovu kremasto ledenu poslasticu u kojoj će uživati cela porodica!

 

SASTOJCI: 

  • 500 g smrznutih kriški breskve
  • 480 g smrznutih malina
  • 300 g slatko kondenzovanog mleka
  • 150ml svežeg soka od pomorandže
  • 2 kašike limunovog soka

 

PRIPREMA:

  1.  U blenderu pomešajte zaleđene breskve sa 150ml slatkog kondenzovanog mleka, 50ml soka od pomorandže i 1 kašikom limunovog soka, i miksajte dok smesa ne postane glatka i kremasta. Sipajte smesu u činiju i stavite u zamrzivač dok pravite pire od maline.
  2. U istom blenderu pomešajte maline sa preostalim kondenzovanim mlekom, sokom od pomorandže i 1 kašikom soka od limuna dok sve ne postane glatko i kremasto.
  3. Naizmenično kašikom vadite pire od breskve i maline i sipajte u veći kalup ili posudu za sladoled. Zatim, kašikom lagano pomešajte smesu u 2-3 poteza dok ne napravite vrtlog boja.
  4. Poklopite i zamrznite dok se sladoled ne stegne, najmanje 6 sati.
  5. Poslužite u kornetu ili činijama i uživajte

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije