Zelena, kremasta, lagana i osvežavajuća – ova hladna supa od krastavca savršeno je jelo za vrele letnje dane, bilo da je u pitanju vikend branč ili porodični ručak!
Najbolje od svega je što ne morate da uključujete šporet kako biste je pripremili – jednostavno ubacite sve sastojke u blender, izmiksajte i ohladite! Nakon nekoliko sati u frižideru, ova supa od krastavca biće toliko kremasta i osvežavajuća da ćete poželeti više od jednog tanjira! Sveži krastavci i začini, grčki jogurt i limunov sok čine ovu supu laganim obrokom koji se sprema za svega 10 minuta i u kojem možete uživati kad god poželite!
SASTOJCI:
- 6 krastavaca, tanko narezanih (ostavite nekoliko kriški za dekoraciju)
- 400g punomasnog grčkog jogurta
- 15g svežeg bosiljka
- 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 3 kašike svežeg limunovog soka
- 2 kašike sveže mirođije
- 1 čen belog luka
- ¾ kašičice morske soli
- ½ kašičice meda
- sveže mleveni crni biber
- sveža nana, mirođija ili vlasac za dekoraciju
PRIPREMA:
- U blenderu pomešajte krastavce, jogurt, bosiljak, maslinovo ulje, limunov sok, mirođiju, beli luk, so, med i malo mlevenog bibera i miksajte dok smesa ne postane glatka.
- Ohladite najmanje 4 sata u frižideru.
- Poslužite u činijama i ukrasite kriškama krastavca, svežim začinskim biljem, prelivom maslinovog ulja i sveže mlevenim crnim biberom.
- Uživajte!
Piše: Miona Todorović
Foto: Love and Lemons