29.9 C
Belgrade
21.2 C
Zagreb
18 C
Sarajevo
30.06.2022.

Da li biste nosili cipele napravljene od reciklirane kafe?!

IZDVAJAMO

 

Kafa je postala neizostavan deo savremenog života bez kojeg mnogi od nas ne mogu da zamisle svoj dan, ali da li ste znali da naši rituali ispijanja kafe za sobom ostavljaju otpad koji polako postaje sve veći problem, pri čemu se oko 1.000 tona taloga generiše svakog dana? 

 

 

Kako se više od četvrtine miliona tona taloga kafe odbaci godišnje, nagrađivana kompanija za proizvodnju obuće CCILU osmislila je način kako da talog kafe pretvori u vodootpornu, izdržljivu, laganu obuću – savršenu vegansku alternativu materijalima poput kože! Izbor kafe kao glavnog materijala podstaknut je iz dva razloga – za početak, koža nije tako sjajna u podnošenju kiše, a nije ni veganskog porekla. Štaviše, veštačka ili sintetička koža skoro je uvek napravljena od plastike, što samo stvara dodatni problem nagomilavanja plastičnog otpada sa kojim se trenutno naša planeta suočava!

 

 

XpreSole® Panto predstavljaju novi model održivih i laganih cipela napravljenih od recikliranog taloga kafe, a nedavno su lansirane preko platforme Kickstarter kako bi se prikupila potrebna sredstva za masovnu proizvodnju.

 

 

Ono što je fascinantno u vezi XpreSole® Panto obućom je to što je materijal od reciklirane kafe upotrebljen u gotovo svakom delu cipele, izuzev pertli koje su napravljene od reciklirane plastike. Unutrašnjost i uložak cipele napravljeni su od kafenog prediva, koje nastaje sušenjem taloga kafe, i fleksibilne Ortholite pene koja pruža svu neophodnu udobnost, dok cipela ostaje prozračna i suva tokom celodnevnog nošenja, a čak i miriše na kafu!

 

 

XpreSole® Panto obuća dolazi u savremenom dizajnu sa prilično impresivnom listom funkcija. Čizme su otporne na vodu i prljavštinu, prozračne, lagane, perive u mašini, imaju visoku vuču i održivo su napravljene recikliranjem taloga kafe od čak 15 šoljica kafe po paru čizama.

 

 

Višestruko nagrađivane XpreSole® Panto cipele dolaze u različitim zemljanim bojama, u plitkim i dubokim modelima. Ne samo da su cipele veganske i održive, već su toliko lagane da sa svojih 230 grama plutaju po vodi!

 

 

XpreSole® Panto cipele biće dostupne za isporuku od oktobra po početnoj ceni od 89 dolara, a za dodatnih par dolara možete dobiti i čarape napravljene od kafenog prediva!

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: CCILU

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije