13.2 C
Belgrade
7.3 C
Zagreb
13.8 C
Sarajevo
10.12.2022.

Ovaj kreativni dvojac arhitektonskoj fotografiji daje nesvakidašnji zaokret!

IZDVAJAMO

 

Anna Devis i Daniel Rueda su dvoje maštovitih španskih fotografa koji svoje arhitektonsko obrazovanje koriste da pričaju priče kroz zabavne i impresivne slike koje su daleko od konvencionalne arhitektonske fotografije.

 

 

Njihov poseban stil karakterišu vizuelni smisao za humor, kreativnost, preciznost i nežna estetika inspirisana gradom, geometrijom i minimalizmom. Kombinujući svoju prostornu svest i umetničku viziju prvenstveno zasnovanu na jednostavnim oblicima i smelim obrascima, ovaj kreativni dvojac uspeo je da uspostavi zabavni narativ koji se zasniva na prirodi ljudskih odnosa i fascinaciji urbanom sredinom.

 

 

Iako to može zvučati neverovatno, pored osnovne obrade slika, Anna i Daniel ne koriste nikakav softver za uređivanje fotografija, što znači da je svaki kadar precizno osmišljen na licu mesta sa prirodnim osvetljenjem. Umesto toga, pažljivo postavljaju scenu u stvarni život koristeći sve vrste svakodnevnih predmeta, neočekivanih lokacija i prirodnog svetla.

 

 

Njihove minimalističke kompozicije pretvaraju geometrijske elemente i otvorene prostore u pozorišnu scenografiju obavijenu humorom i radošću!

Ostale Anine i Danielove nesvakodašnje radove možete pogledati na njihovom sajtu ili na Instagram profilima!

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Anna and Daniel

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije