13 C
Belgrade
7.3 C
Zagreb
13.8 C
Sarajevo
10.12.2022.

Nestvarni crteži svilenkastog cveća koje ćete poželeti na svom zidu!

IZDVAJAMO

 

Na prvi pogled deluju kao fotografija, ali kada se malo bolje zagledate u radove australijske umetnice CJ Hendry, bićete potpuno iznenađeni činjenicom da su njena dela nastala korišćenjem samo drvenih bojica i papira!

 

 

Njeni crteži su toliko realistični da se mogu uporediti sa fotokopijama, a na nekim je čak radila i do 200 sati! Ova samouka umetnica za svoj uspeh može zahvaliti društvenoj mreži Instagram koju koristi kao platformu da svoju umetnost predstavi što većem broju ljudi, ali i za prodaju svojih radova!

 

 

Sve je počelo hiperrealističnim crtežima Chanel parfema, Louboutin cipela, zgužvanih Hermes torbi i zebre sa printom Louis Vuitton monograma koji zamenjuje njene crno-bele pruge. Nakon velikog uspeha i mnogo prodatih radova, Hendry je postala deo novog talasa samostalnih Instagram umetnika koji su se putem interneta obrušili u svet umetnosti.

 

 

Sa izuzetnom dubinom i detaljima, australijska umetnica CJ Hendry svoj fokus sada preusmerava na crtanje nežnih, svilenkastih latica božura, ruža i lala. Koristeći raznobojne olovke za izradu pojedinačnih cvetova, njihovih tankih slojeva i unutrašnjih delova, umetnica u svojim velikim formatima u više slojeva izvlači razne složene teksture, dajući svojim delikatnim crtežima novu dimenziju i stvarajući optičku iluziju cvetanja!

 

 

CJ Hendry sada živi i radi u Bruklinu, a njenu impresivnu hiperrealističnu umetnost možete pratiti na njenoj Instagram stranici ili sajtu !

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: CJ Hendry

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije