13 C
Belgrade
7.3 C
Zagreb
13.8 C
Sarajevo
10.12.2022.

Doživite jedinstveni odmor na Kritu protkan neponovljivim umetničkim iskustvom!

IZDVAJAMO

 

U gotovo mitskom ambijentu ušuškanom u živopisne uvale na Kritu, hotel Minos Beach Art predstavlja skup bungalova i vrtova koji se prostiru na 2,5 km obale, dok je u srži njegovog koncepta veliki muzej umetnosti na otvorenom!

 

 

Ovde, na južnom grčkom ostrvu, originalna zgrada iz 1963. godine i skup bungalova i vila sa privatnim bazenima u potpunosti su renovirani zadržavajući šarm ribarskog sela. Nekada naseljen lokalnim ribarima, a danas pravo parče raja na obali, ovaj hotelski kompleks ima dve peščane plaže za vrhunac osamljenog luksuza, više od 50 jedinstvenih umetničkih instalacija i visoko poštovanje za sve što je lokalno i održivo.

 

 

Smešten na obali zaliva Mirabello, hotel Minos Beach Art nalazi se na samo nekoliko minuta od elegantnog odmarališta Agios Nikolaos. Oslanjajući se na tradicionalni arhitektonski stil istočnog Krita, ribarskih sela, niske vile i bungalovi krečeni u belo postavljeni su u harmoniji sa stenovitim pejzažima, peščanim obalama, raskošnim zelenilom i nesmetanog pogleda na Egejsko more. Unutrašnji, elegantni dizajn upotpunjen je taktilnim elementima sirovog betona i pločica, izloženih drvenih greda i stolarije i komada nameštaja od jute u zemljanim tonovima.

 

 

Duboko poštovanje ravnoteže između lokalnog okruženja i privrede ogleda se u dizajnerskim komadima nameštaja koje su izradili lokalni majstori svog zanata. Po meri dizajnirane sobe sadrže krevete i dušeke sa potpisom domaćih proizvođača, a kao kriterijum izrade birani su materijali sa minimalnim uticajem na životnu sredinu. U kombinaciji sa toplom i neutralnom paletom boja pruža savršenu pozadinu za više od 50 umetničkih instalacija hotela prikazanih širom imanja, stvarajući atmosferu muzeja na otvorenom.

 

 

Umetnička dela inspirisana prirodnim okruženjem ostrva su radovi lokalnih umetnika posebno izrađeni za potrebe hotela i njegove vrtove, a zaokružuju ih probrana dela međunarodnih umetnika. Veza hotela sa svetom umetnosti datira iz 1988. godine kada je Gina Mamidakis organizovala prvi umetnički simpozijum na ovom delu ostrva. Vođena idejom da turizam treba da bude holističko kulturološko iskustvo, Mamidakis je tada postavila temelje za jedinstven kulturološki doživljaj ukorenjen u grčkom gostoprimstvu.

 

 

Nagrađivani kuvar Giannis Bakevanis nadgleda kulinarski program, oslanjajući se na nekolicinu pouzdanih lokalnih dobavljača. Mnogo proizvoda koji se koriste u tri restorana, četiri bara i tradicionalni kafić potiču od domaćih proizvođača, uključujući mnoga vina koja dolaze iz vinograda i vinarija iz tog područja. Gosti takođe imaju izbor gde žele da degustiraju odlične grčke i kritske specijalitete, od bara pored bazena ili vinskog bara uz obalu i formalnijeg fine-dining iskustva u restoranu La Bouillabaisse.

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Booking.com

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije