16 C
Belgrade
17.4 C
Zagreb
15 C
Sarajevo
28.05.2022.

Ova stolica elegantnog i svestranog dizajna stvorena je za svaki prostor!

IZDVAJAMO

 

Život u malim prostorima zahteva višenamenski ili rasklopivi nameštaj jer kada imate izbor da sklopite i odložite komad nameštaja, prostor u vašoj spavaćoj sobi ili dnevnom boravku se potpuno otvara.

Sa ciljem da stvore svestrani komad nameštaja, ne praveći kompromise kada je reč o udobnosti i estetici, danski proizvođač nameštaja Carl Hansen & Søn predstavio je Plico Chair, ručno izrađenu drvenu stolicu koja se sklapa radi lakšeg skladištenja.

 

 

Plico Chair je preklopna stolica i jedinstveni primer jednostavnog i iskrenog dizajna koji ističe ono što drugi dizajneri često žele da sakriju. Sa svojim vidljivim zglobovima, prelepim mesinganim okovom i izuzetnim ručnim radom, stolica Plico Stolica je svestrani komad nameštaja – ne samo u funkciji sklopivog nameštaja, već se svojim izgledom elegantno uklapa u dnevnu ili spavaću sobu.

 

 

Ideja koja stoji iza dizajna bila je stvoriti stolicu koja zauzima što manje prostora kad se ne koristi, a da pritom ne ugrožava udobnost. Uprkos svojoj laganoj spoljašnjosti, stolica nudi vrhunsku udobnost zahvaljujući svojoj mekoj presvlaci i ima podesivi naslon koji se može potpuno preklopiti. Ovo osigurava stepen svestranosti koji se retko može naći u jednoj stolici.

 

 

Iako na prvi pogled ova stolica deluje veoma jednostavno, kada se malo bolje zagledate primetićete veoma detaljan dizajn. Okvir je izrađen od punog hrasta, a zadnji nogari su blago izvijeni na gore, dajući joj mekšu formu. Za dodatnu udobnost, Plico stolica ima platneni jastuk u organskim tonovima, sa trajnom zaštitom od neizbežnog habanja, koji je za naslon pričvršćen sa dva kaiša od prirodne kože. Dva dodatna kaiša protežu se od zadnjih nogara do prednjeg dela stolice, stvarajući udoban naslon za ruke. Sklopiva stolica Plico takođe ima izloženi mesingani okov i vidljive spojeve, što poboljšava njenu već postojeću elementarnu estetiku.

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Carl Hansen & Søn

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije