8 C
Belgrade
4.5 C
Zagreb
-1.1 C
Sarajevo
26.10.2021.

Želite savršen Aperol Spritz kod kuće? Imamo par sjajnih saveta za vas!

IZDVAJAMO

 

Tople letnje večeri najviše volimo da provodimo u bašti ili na terasi ispijajući rashlađeni roze, džin tonik ili frosé, ali moramo priznati da je u poslednje vreme naš lični favorit Aperol Spritz – ne samo zato što je ukusan i savršen za leto, već i zbog njegove neverovatno lake pripreme! 

 

 

Bogatog i pomalo gorkog ukusa, sa voćnim i slatkim notama, ovaj jednostavni italijanski aperitiv pravi se od svega 3 sastojka: Aperol likera, proseka i soda vode.

Ukoliko ste u više navrata pokušavali da napravite ovaj živopisno narandžasti koktel  kod kuće, ali ukus nikada nije bio dovoljno dobar kao u vašem omiljenom koktel baru, ne brinite – imamo par zlatnih saveta kako da vaš Aperol Spritz svaki put uspe bez greške!

 

 

  1. Napravite kockice leda od proseka

Napunite posudu za kockice leda prosekom ili šampanjcem i zamrznite. Aperol Spritz se često konzumira u toplim letnjim noćima, što znači da će se običan led brzi istopiti, a poslednje što želite je vodenasto piće.

 

 

2. Ne preterujte sa gaziranom vodom

Ako miks Aperola i proseka nalijete većom količinom gazirane vode, budite sigurni da ukus neće biti dobar. Potrebno je da dodate samo malu količinu soda vode koja je dovoljna da ublaži jak ukus Aperola, bez dodatnog razređivanja pića.

 

3. Koristite visokokvalitetni penušavac 

Bilo da za pripremu Aperol Spritza koristite proseko ili šampanjac, potrudite se da to bude neki kvalitetniji i skuplji penušavac, poput italijanskog proseka! Verujte nam, nećete se pokajati!

 

 

U nastavku pogledajte jednostavan recept za pripremu Aperol Spritz koktela koristeći gorepomenute savete!

SASTOJCI:

  • 1 boca kvalitetnog proseka ili šampanjca
  • 230ml Aperola
  • gazirana ili soda voda
  • 1 velika crvena pomorandža, tanko rezana

 

 

PRIPREMA:

  1. Napravite kockice leda od penušavog vina po izboru. Stavite u zamrzivač preko noći ili najmanje 6 sati dok se dobro ne zalede.
  2. Napunite 4 visoke vinske čaše kockicama leda od penušavog vina.
  3. U svaku čašu sipajte po 60ml Aperola.
  4. Svaku čašu nalijte sa 60ml proseka ili šampanjca
  5. Prelijte sa malo soda vode.
  6. Ukrasite kriškama crvene pomorandže i uživajte!

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije