13 C
Belgrade
7.3 C
Zagreb
13.8 C
Sarajevo
10.12.2022.

Zavirite u neobični „Tajni vrt“ od recikliranog džinsa!

IZDVAJAMO

 

Razigrane vitice vinove loze, raskošne hrizanteme i glicinije rastu u neobičnom vrtu britanskog umetnika Ijana Berija. Bogatog izgleda i često okačen o plafon, umetnikov „Tajni vrt“ sastoji se od cvetova i biljaka u potpunosti nastalih od recikliranog teksasa, stvarajući prostore koji bujaju od indigo flore i faune! 

 

 

Iako mnogi Berijevi radovi nastaju recikliranjem odbačenih farmerki, jakni i materijala koji su neupotrebljivi za odeću, slobodno se može reći da je održivost pomoćni element njegove neobične umetnosti.

 

 

Ovaj umetnik iz Istočnog Londona fokusira se na generisanje šireg razgovora o načinima na koje se zajednice vremenom menjaju i nadu da će ljudi pronaći magiju tamo gde je ne očekuju. Instalacija pod nazivom „Tajni vrt“ prikazana je u okviru Berijeve samostalne izložbe Splendid Isolation koja traje do 15. avgusta u muzeju Rijsvijk u Hagu, u Holandiji.

 

 

U oktobru se njegova instalacija seli se u Švedsku, gde će biti izložena do maja 2022, a ukoliko niste u mogućnosti da uživo pogledate ovu jedinstvenu izložbu, u nastavku pogledajte njegovu neobičnu kolekciju umetničkih komada od teksasa!

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Ian Berry

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije