8 C
Belgrade
4.5 C
Zagreb
11.6 C
Sarajevo
26.10.2021.

Pina Colada sladoled – Zavodljivi tropski ukusi protiv tropskih vrućina!

IZDVAJAMO

 

Ukoliko leti uživate u egzotičnim ukusima Pina Colada koktela, imamo recept za domaći sladoled koji će vam pomoći da pobedite visoke temperature i mislima odlutate u Portoriko, zemlju porekla ovog popularnog koktela! 

 

 

Kombinacijom kremaste teksture kokosovog mleka i osvežavajuće slatkoće ananasa dobijamo jednostavan, ali neodoljiv dezert koji ima ukus čuvenog koktela. Sve što vam treba za pripremu  su 4 sastojka, blender, kalupi za sladoled, i malo strpljenja kako bi se sladoled dovoljno rashladio u zamrzivaču!

Ovaj sladoled je bez laktoze i glutena, potpuno veganski, što ga čini fantastičnom poslasticom koju uvek možete imati u zamrzivaču u slučaju neočekivanih gostiju. Za dodatni ukus u smešu možete dodati pola kašičice sitno narendane kore limete!

 

 

SASTOJCI: 

(za 8 – 10 sladoleda na štapiću)

  • 450g ananasa iz konzerve 
  • 400ml kokosovog mleka
  • 30ml svežeg soka od limete
  • 125ml belog ruma (za bezalkoholnu verziju bez ruma)

PRIPREMA:

  1. Sve sastojke ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete potpuno glatku smesu.
  2. Sipajte smesu u kalupe za sladoled.
  3. Ostavite u zamrzivaču najmanje 8 sati.
  4. Da izvadite sladoled iz kalupova, potopite ih u toplu vodu oko desetak sekundi kako bi se sladoled lakše odvojio od kalupa, bez lomljenja. 
  5. Uživajte u egzotičnom ukusu Pina Colada sladoleda!

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Pinterest

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije