Ukoliko leti uživate u egzotičnim ukusima Pina Colada koktela, imamo recept za domaći sladoled koji će vam pomoći da pobedite visoke temperature i mislima odlutate u Portoriko, zemlju porekla ovog popularnog koktela!
Kombinacijom kremaste teksture kokosovog mleka i osvežavajuće slatkoće ananasa dobijamo jednostavan, ali neodoljiv dezert koji ima ukus čuvenog koktela. Sve što vam treba za pripremu su 4 sastojka, blender, kalupi za sladoled, i malo strpljenja kako bi se sladoled dovoljno rashladio u zamrzivaču!
Ovaj sladoled je bez laktoze i glutena, potpuno veganski, što ga čini fantastičnom poslasticom koju uvek možete imati u zamrzivaču u slučaju neočekivanih gostiju. Za dodatni ukus u smešu možete dodati pola kašičice sitno narendane kore limete!
SASTOJCI:
(za 8 – 10 sladoleda na štapiću)
- 450g ananasa iz konzerve
- 400ml kokosovog mleka
- 30ml svežeg soka od limete
- 125ml belog ruma (za bezalkoholnu verziju bez ruma)
PRIPREMA:
- Sve sastojke ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete potpuno glatku smesu.
- Sipajte smesu u kalupe za sladoled.
- Ostavite u zamrzivaču najmanje 8 sati.
- Da izvadite sladoled iz kalupova, potopite ih u toplu vodu oko desetak sekundi kako bi se sladoled lakše odvojio od kalupa, bez lomljenja.
- Uživajte u egzotičnom ukusu Pina Colada sladoleda!
Piše: Miona Todorović
Foto: Pinterest