13.9 C
Belgrade
7.1 C
Zagreb
15.5 C
Sarajevo
09.12.2022.

Valoviti dizajn kancelarije u Amsterdamu inspirisan dinamikom rečnog toka!

IZDVAJAMO

 

Na krajnje nesvakidašnji način, dizajnerski studio Beyond Space kreirao je kancelarijski enterijer u Amsterdamu koji u potpunosti odražava identitet kompanije za koju je dizajniran. 

 

 

Kancelarijski i izložbeni prostor rađen je za holandsku kompaniju Siersema koja je specijalizovana za tkanine, što je dizajnerski studio video kao savršenu priliku da enterijer izvaja od bujnih materijala. Inspirisani izgledom obližnje IJ reke, Beyond Space je u dizajnu enterijera iskoristio kilometar poluprozirne tkanine kako bi stvorio zavese sa talasastim efektom koji imitira kretanje vode.

 

 

Slojevi laserski sečene tkanine u vodenoj nijansi okačeni su vertikalno tako da padaju sa visokih plafona, dok je poluprozirni poliester laserski izrezan u različitim dužinama i oblicima. Otvori i lukovi povezuju radne prostore dok su zavese kraće oko zajedničkih prostorija i duže u privatnijim zonama, dok je suptilna nijansa zavesa, koja podseća na vodu ili led, dovoljno svetla da ne odvlači pažnju tokom radnog vremena.

 

 

Šest prostorija formirano je od više slojeva tkanine, uključujući deo radnih prostora i sala za sastanke postavljenih uz ivice enterijera kako bi se maksimalno iskoristila prirodna dnevna svetlost. Da bi se stvorio željeni efekat valovitosti, prozirna tkanina je na određenim mestima opremljena vertikalnim tegićima.

 

 

Prostorije u ovom radnom prostoru deluju veoma prostrano i kao da su isklesane, poput pećine. U središtu kancelarije nalazi se kuhinja, zajedno sa kuhinjskim ostrvom i visokim stolicama koja se u popidnevnim časovima pretvara u najudobnije mesto u kancelariji. Viseće saksije i zelene biljke takođe ukrašavaju prostor i daju mu dodatni prirodni element!

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Beyond Space

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije