13.9 C
Belgrade
7.1 C
Zagreb
15.5 C
Sarajevo
10.12.2022.

Iris van Herpen pretvara reciklirani plastični otpad u nadrealne skulpturalne haljine!

IZDVAJAMO

 

Iris van Herpen, ekscentrična holandska dizajnerka poznata po svojoj trodimenzionalnoj odeći i posvećenosti održivosti, udružila je snage sa „Parley for the Oceans“ organizacijom za zaštitu životne sredine kako bi kreirala kolekciju vrtoglavih komada koji istražuju krhkost morskih ekosistema.

 

 

„Earthrise“ kolekcija, koja je pre dva dana debitovala na pariskoj Nedelji visoke mode, sastoji se od 19 slojevitih haljina prepunih strukturnih detalja. Izvrsne i dobro razrađene konstrukcije, ova odeća besprekorno spaja morske motive i boje u dinamičnu kolekciju usredsređenu na očuvanje životne sredine, kako u estetskom tako i u materijalnom pogledu.

 

 

Pet veličanstvenih modnih komada je u potpunosti napravljeno od Parley Ocean Plastic® recikliranih morskih ostataka pronađenih na obalama širom sveta. The Blue Marble haljina  kreirana je ručno krojenim sferama u raznim nijansama plave boje kako bi se stvorio gradijentni izgled. Odeću prati prozirni aksesoar za nos koji je dizajnirao umetnik Džejms Meri. Bež haljina po imenu Magnetosphere napravljena je u partnerstvu sa umetnikom Roganom Braunom i predstavlja skulpturalni komad sastavljen od ručno rađenih i laserski sečenih slojeva. Izgled je upotpunjen ekstravagantnim noktima nalik na staklo sa potpisom dizajnera Eičija Macunage.

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Iris van Herpen

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije