19 C
Belgrade
17.4 C
Zagreb
15 C
Sarajevo
28.05.2022.

Schiaparelli ponovo pomera granice visoke mode ekscentričnim vezom i izražajnim nakitom!

IZDVAJAMO

 

Inspirisan radovima dizajnera kao što su Lacroix, Jean-Paul Gaultier i Else Schiaparelli, kreativni direktor modne kuće Schiaparelli još jednom je demonstrirao svoje umeće novom Haute Couture kolekcijom za jesen / zimu 2021. predstavljenom juče na Nedelji visoke mode u Parizu. 

 

 

Iako je prošlogodišnja kolekcija imala kontraintuitivan pristup konvencionalnoj lepoti visoke mode, dizajner Daniel Roseberry je ove godine osetio slobodu da nešto nesvakidašnje i neočekivano učini lepim, jer se, kako kaže “ponekad morate pobuniti protiv lepote da bi ste joj se vratili.” Od naglašenih vezenih rukava do somotskih haljina i strukturisanih suknji od tila, nova kolekcija po imenu “Matador Couture” je ultimativna posveta romantici i luksuzu.

 

 

Uticaj gorepomenutih dizajnera ogleda se u cilindričnim oblicima, vezenom cveću iz Versaja i grudnjacima u obliku kupe. Dok crnom haljinom od somota sa džinovskom svilenom ružom odaje počast Elsinoj romantičnoj viziji koja datira iz 1930-ih, američki dizajner ovoga puta poredi ranije kreacije i njihove kultne oblike sa prenaglašenim bojama, majstorskim zlatnim vezom i nakitom koji je za svako divljenje!

 

 

Kako je kolekcija napredovala, komadi su pokazivali visoku modu u lepoti njihove složenosti, a pored luksuzne garderobe ono što nam je privuklo pažnju su svakako modni aksesoari u obliku delova ljudskog tela, poput ogromnih minđuša u obliku ušiju, broševa u obliku usana, ogrlice u obliku nosa i očiju, kao i ogrlica inspirisana ljudskim plućima izrađenih od mreže kapilara i obojenih u zlato.

 

 

Slobodno se može reći da je nova Schiaparelli kolekcija raj za ljubitelje ekstravagantne i spektakularne mode koji teže ka inovaciji u svakom obliku, a u nastavku možete uživati u prelepoj vizuelnoj prezentaciji The Matador kolekcije.

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Schiaparelli

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije