35.2 C
Belgrade
34.2 C
Zagreb
35 C
Sarajevo
01.07.2022.

Sada konačno možete odsesti u veličanstvenoj kući sa potpisom Antonija Gaudija!

IZDVAJAMO

 

Smeštena u srcu Barselone, dragulj moderne arhitekture i prvi projektovani dom legendarnog Antonija Gaudija, Casa Vicens, po prvi put nakon 136 godina zatvara vrata za javnost i to jednim posebnim povodom. 

 

 

Ove jeseni u Barseloni, zahvaljujući Airbnb platformi, dva srećna gosta imaće jedinstvenu priliku da prenoće u kući Casa Vicens, jednoj od prvih građevina Art Nouveau pokreta koju je Gaudi prvobitno dizajnirao kao raskošno utočište za lokalnu porodicu.

Izgrađena kao letnjikovac za porodicu Visens 1885. godine, ova kuća poznata po svojim jedinstvenim cvetnim uzorcima, bojama i mešavini stilova, otvoriće svoja vrata za ekskluzivni boravak na jednu noć kako bi ljubiteljima arhitektonskog genija pružila jedinstveno kulturološko i umetničko iskustvo! Iako je zgrada u privatnom vlasništvu otkako ju je Gaudi sagradio, ova živopisna znamenitost pretvorena je u muzej 2017, a uvrstivši ovu veličanstvenu građevinu u svoju ponudu, Airbnb je napravio veliki korak napred.

 

 

Goste koji budu imali sreće da odsednu u ovom domu, ugostiće generalni direktor ovog zdanja, Emili Masferrer i Fons, koji je ujedno i deo tima koji je istorijsko imanje transformisao u trenutni muzej. Počev od privatnog obilaska, domaćin će sa gostima podeliti priču o istoriji kuće, uvide sa projekta restauracije, nakon čega će gosti u grandioznoj trpezariji uživati u meniju sa Mišelinovom zvezdom inspirisanim Gaudijem.

 

 

Veče se završava na spratu porodične kuće, u glavnoj spavaćoj sobi – još jednom prostoru kojim odiše Gaudijev prepoznatljiv stil. Mediteranski doručak biće poslužen sledećeg jutra u privatnoj bašti sa pogledom na veličanstvene vrtove i španski grad.

Koliko god iznenađujuće zvučalo, ovaj 24-satni odmor košta svega 1 dolar! Rezervacija se otvara u 12. jula, u 16.00h, a jedina stvar koja vas deli od prenoćišta u ovom veličanstvenom domu su “brzi prsti”! Zato navijte satove i okušajte svoju sreću – možda baš vi budete imali priliku da provedete noć u raskošnom domu iz 19.veka sa potpisom Antonija Gaudija!

 

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Airbnb

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije