27.9 C
Belgrade
22 C
Zagreb
21.6 C
Sarajevo
29.07.2021.

Marinirani ražnjići od dinje i mocarele donose neočekivani ukus italijanskog leta!

IZDVAJAMO

 

Leto je idealna prilika za roštiljanje na otvorenom u krugu prijatelja i porodice, a ukoliko želite da pored već očekivanog mesa u svoj roštiljski meni unesete osvežavajuće letnje ukuse, imamo savršen predlog za nešto drugačije ražnjiće! 

 

 

Iako smo navikli da u dinji i lubenici uživamo nakon ručka kao u najsočnijem voćnom dezertu, danas smo odlučili da ih isprobamo u vidu predjela, u bogatoj kombinaciji ukusa i to na način koji je ujedno lagan za pripremu i posluženje!

 

 

Jedna od naših omiljenih letnjih kombinacija su dinja, bosiljak i mocarela budući da daju onaj osećaj italijanskog leta, posebno ako toj mešavini dodate malo pršute. Ali ako sve ove sastojke stavite na štapić od ražnjića i prelijete ukusnom vinegret marinadom, dobijate zabavno i živopisno letnje predjelo u kojima će svi uživati!

 

 

Slatka i sočna dinja, svež bosiljak i slane kuglice mocarele marinirane pestom slažu se zajedno kako bi stvorili sveže letnje predjelo neverovatnih ukusa. Jednom kada ih poređate na štapić prelijte ih sa malo vinegret balzamiko prelivom od smokve i dobijate eksploziju ukusa koja će učiniti da zaboravite na roštilj i dosadne ražnjiće od mesa!

 

 

Sastojci:

  • 100g pesto sosa od bosiljka
  • 200g svežih kuglica mocarele
  • 1kg mešanih kuglica kantalup dinje, ananas dinje i lubenice
  • 30g listova svežeg bosiljka
  • 100g pršute (po želji)

Za vinegret marinadu:

  • 60g ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 3 kašike balzamiko sirćeta
  • 1 kašika limunovog soka
  • 2 kašike meda
  • 2 kašičice džema od smokve
  • so i crni biber
  • 2 kašike seckanog svežeg bosiljka
  • 1 kašika seckane sveže nane (po želji)

 

 

Priprema:

  1. U činiji pomešajte kuglice pesto sosa i kuglice mocarele.
  2. Za vinegret marinatu pomešajte sve navedene sastojke u staklenoj tegli, zatvroite je i dobro promućkajte da se lepo iskombinuju. Začinite solju i biberom.
  3. Da biste napravili ražnjiće, poređajte pršutu (ako je koristite), kuglice dinje i lubenice, sir i bosiljak na drveni štapić redosledom koji želite.
  4. Rasporedite na tanjir za serviranje i poslužite preliveno vinegret marinadom.
  5. Uživajte!

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Half Baked Harvest

 

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije