7.1 C
Belgrade
10.6 C
Zagreb
7 C
Sarajevo
03.02.2023.

Dizajn ovog kućnog zvučnika inspirisan je jednom od najpoznatijih statua na svetu!

IZDVAJAMO

 

Pametni uređaji za dom poput zvučnika dizajnirani su da se uklope u okruženje, pri čemu ponekad izgledaju poput lampi, nameštaja, ili dekorativnih komada poput ramova za slike, što je i IKEA nedavno demonstrirala predstavivši svoj novi SYMFONISK WiFi zvučnik!

 

 

Vođen idejom da audio uređaji ne moraju izgledati kao pametni uređaji, južnokorejski dizajner Yang Dong Wook dizajnirao je „The Torso“ – kućni zvučnik koji već na prvi pogled neodoljivo podseća na poprsje čuvene Mikelanđelove skulpture Davida. Crpeći inspiraciju iz lepote i savršenstva grčko-rimskih mermernih skulptura, ovo tehnološko rešenje za savremeni dom ima za cilj da korisnicima pruži umetnički način uživanja u omiljenoj muzici i više od toga!

 

 

„The Torso“ zvučnik neverovatno liči na apstraktnu verziju Davidovog poprsja i baš poput pravog umetničkog dela, ovaj zvučnik skulpturalne estetike zaslužuje da bude izložen u vašem domu gde se svi mogu diviti njegovoj lepoti. Ovo inovativno audio rešenje usvaja iste oblike, konture i nagibe Davidovog poprsja, sa kosim ramenima i blago nagnutom glavom, što rezultira neverovatno izražajnom formom.

 

 

Pored svojih vrhunskih audio performansi, „The Torso“ zvučnik je dizajniran da posluži i visoko dekorativnoj svrsi u svom okruženju. Njegov vrat je zamišljen kao posuda, omogućavajući vam da zvučnik koristite kao vazu za sveže ili suvo cveće, što mu daje dodatnu funkciju u životnom prostoru.

 

 

Kontrole zvučnika nalaze se na ramenu poprsja, dok je Bluetooth taster na desnoj strani kako biste ga povezali sa svojim telefonom. Tu se nalazi i klizač za jačinu zvuka osetljiv na dodir, pa povećavanje ili smanjivanje jačine zvuka postaje neverovatno interaktivno, gotovo senzualno iskustvo dok vrhom prsta prelazite preko ramena ovog skulpturalnog zvučnika.

 

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Behance

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije