13.9 C
Belgrade
7.1 C
Zagreb
15.5 C
Sarajevo
10.12.2022.

Samit žena lidera na Belom dvoru!

IZDVAJAMO

 

Drugi Samit žena lidera biće održan 24. juna na Belom dvoru uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije. Tema ovogodišnjeg samita je „Women Leading Change“, a prema rečima Danijele Golić osnivača Samita ovogodišnji događaj biće veče za inspiraciju, povezivanje i sinergiju. Događaj će zvanično otvoriti Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.

Prema rečima Danijele Golić kao i monogo puta do sada, u periodu velikih promena i kriza i period za njima je pokazao da je svaka kriza prilika za rast i razvoj i da je svaki izazov test za budućnost.

 

 

-Prošla godina je bila specifična po mnogo čemu i mnogo žena se našlo na raskrsnici: kako opstati, šta promeniti, šta poboljšati da se poslovanje ne ugasi. Sve to nam je pokazalo da ako smo jedna drugoj podrška možemo mnogo toga da postignemo na ličnom i profesionalnom planu. Zato smo nakon Samita,  u septembru prošle godine osnovali i Akademiju Samita žena lidera, koju je već u prva dva meseca pohađalo oko 150 žena. Ključne teme bile su „soft skills“ i digitalni marketing, upravo one teme koje su ženama u biznisu neophodne – istakla je Danijela Golić.

U decembru prošle godine Samit žena lidera je pokrenuo humanitarnu akciju prikupljanja paketića za mališane bez roditeljskog staranja. Ova akcija je pokrenuta u 10 gradova Srbije gde je prikupljeno više od 600 paketića za najmlađe kojima je to bilo najpotrebnije.

U martu ove godine organizovale su „Biznis mentor program“ za koji se prijavilo više od 250 žena.

 

 

-Među nama je dosta žena koje iza sebe imaju decenije uspešnog rada i ogromno iskustvo. Upravo one svoje znanje prenose polaznicama Biznis Mentor programa. Jedna od polaznica Biznis Mentor programa je i Jasna Dragojević, osnivač „Welcome to Mimoland“, digitalnog i fizičkog koncepta koje putovanje avionom pretvara u edukativno zabavno iskustvo za celu porodicu. Jasna je posao pokrenula uz podizanje kredita u Abu Dabiju, a kroz naš Biznis Mentor program je dobila znanja i mogućnost da aplicira za programe prodrške ženskom preduzetništvu u Srbiji i mogućnost da svoje proizvode plasira i na našem tržištu – izjavila je Danijela Golić koja kaže da su je upravo ovakvi primeri dobre prakse motivisali da za drugi Samit dovede ekluzivne govornike, žene koje iz svog iskustva mogu govoriti o izazovima sa kojima su se susretale kroz teme kao što su: „Žene lideri današnjice“ i „Važnost ličnog brendinga u poslovanju“.

 

 

U okviru panela „Žene lideri današnjice“ govoriće Maja Zelihić, Fulbrajt specijalista i prodekan za napredne studije Forbsovog koledža za biznis i tehnologiju, Arizona USA, Marijana Vasilescu, predsednica izvršnog odbora Sberbank Srbija i Jelena Ječmenić, direktor za globalna partnerstva kompanije Comtrade. Na panelu „Važnost ličnog brendinga u poslovanju“ govoriće Ana Mirković suosnivač Instituta za digitalne komunikacije i Dina Janevski Farčić, viši potpredsednik za Marketing kompanije Centili.

-Iskreno verujem da  je naša uloga da prepoznamo i investiramo u one ideje , biznise i žene koje mogu da nas naslede i da damo priliku onima koji počinju ili su u fazi rasta i razvoja – istakla je Danijela Golić koja veruje da će i drugi Samit biti polazna osnova za umrežavanje i jačanje žena preduzetnica u Srbiji i pokretanje nekih novih humanitarnih akcija.

 

Više o Samitu žena lidera možete pogledati na sajtu http://samitzenalidera.com/index.html

 

PR & Foto: Samit žena lidera

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije