4.6 C
Belgrade
6.2 C
Zagreb
-0.1 C
Sarajevo
03.02.2023.

Ponesite svoje cvetne aranžmane svuda sa sobom zahvaljujući ovoj nosivoj vazi!

IZDVAJAMO

 

Umetnica Evgeniia Kazarezova iz Slovačke dizajnirala je neobičnu vazu koja vam omogućava da svoje cvetne bukete nosite svuda sa sobom! Cilj ovog jedinstvenog modnog detalja je da u praksi prikaže vezu između čoveka i prirode, istovremeno služeći kao unikatni dizajnerski komad. 

 

 

Napravljena od kamene gline u boji peska sa belom unutrašnjom glazurom, ova vaza se pričvršćuje za telo kaiševima koji svojim dizajnom i osećajem podsećaju na zavoj. Oblik posude rođen je iz koncepta osobe koja zatvara dlanove pokušavajući da zadrži vodu u njima, što je simbol potpunog jedinstva sa prirodom i ljubavi prema njoj. Konačni dizajn predstavlja nosivu vazu po nazivu Nymph koju možete poneti sa sobom u kupovinu cveća ili na livadu u potragu za poljskim cvećem.

 

 

„Neverovatno je kako biljke ponekad nađu svoje mesto na najneočekivanijim mestima. Na betinskom zidu petospratnice. Na kamenim stepenicama. Probijaju se kroz asfalt, niču kroz ograde. Oduvek me je privlačila ova igra urbanih konstrukcija i buntovne prirode. Posmatrajući, preispitujući položaj biljaka u našem gradskom životu, stvaram posude koje prenose duh ovih složenih odnosa”, objašnjava slovačka umetnica.

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Anna Lapina / Tatiana Illarionova

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije