27.8 C
Belgrade
22 C
Zagreb
21.6 C
Sarajevo
29.07.2021.

Jednom kada probate letnju picu sa trešnjama i feta sirom zaboravićete na sve ostale!

IZDVAJAMO

 

Od leta nas deli svega nekoliko dana, a mi i dalje ne prestajemo da uživamo u svežim trešnjama! Toliko ih volimo da ih stavljamo u sve, od ovsenih kaša za doručak do čokoladnih pločica za slatku užinu! Danas smo poželeli da ih stavimo na picu! 

 

 

Ova naizgled neobična pica je vrlo lagana za pripremu, sa minimalnim sastojcima i neverovatnom kombinacijom ukusa koja asocira na leto! U osnovi je testo koje može biti domaće ili kupljeno, dok za fil koristimo sočne trešnje sa dosta izmrvljenog feta sira čija će slatko-slana kombinacija postati vaš omiljeni ukus leta! Ako preko pice dodate balzamiko glazuru i pregršt svežeg mikro zeleniša, dobićete još bolji ukus, boju i hrskavost koju svi volimo!

Ukoliko volite picu, preporučujemo vam da danas isprobate drugačiju i zabavniju letnju verziju koja će zauvek promeniti način na koji uživate u ovom hrskavom specijalitetu!

 

 

Sastojci:

  • testo za picu (kupovno ili domaće)
  • brašno za razvijanje testa
  • kukuruzno brašno za posipanje
  • maslinovo ulje za premazivanje testa
  • 350g rendane mocarele
  • 150g svežih trešanja, prepolovljenih bez koštica
  • 230g izmrvljenog feta sira
  • so i biber
  • tucana crvena paprika (po želji)
  • mikrozelenih biljaka poput graška ili rukole
  • balzamiko glazura

 

 

Priprema: 

  1. Zagrejte rernu na 250°C i stavite lagano podmazan pleh za picu na srednju rešetku da se dobro zagreje.
  2. Na blago pobrašnjenoj površini razvijte testo do željenog oblika i debljine. Pospite lopatu za picu kukuruznim brašnom, a zatim pažljivo prebacite testo na lopatu.
  3. Pospite mocarelu ravnomerno po površini testa, ostavljajući prostor za koru od 3 cm oko ivica.
  4. Dodajte trešnje preko mocarele, ravnomerno ih raspoređujući.
  5. Dodajte oko 100g izmrvljenog feta sira.
  6. Po želji dodajte prstohvat soli, bibera i tucane crvene paprike, a zatim pažljivo prenesite picu na pripremljeni pleh za pečenje.
  7. Pecite oko 10-15 minuta ili dok testo za picu ne postane hrskavo i zlatno na dnu i dok svi prelivi ne budu rastopljeni. Trešnje treba da budu mekane i da blago pucaju.
  8. Izvadite iz rerne i prekrijte picu preostalim feta sirom, mikrozelenišem po izboru, sa malo balzamične glazure.
  9. Isecite na kriške i poslužite!

Prijatno!

 

 

Piše: Miona Todorović

Foto: Yes to Yolks

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije