35.2 C
Belgrade
34.2 C
Zagreb
35 C
Sarajevo
01.07.2022.

#SaveYourSkin: La Roche-Posay podiže svest o značaju zaštite od sunca!

IZDVAJAMO

 

Sunce nam može biti i najbolji prijatelj i najgori neprijatelj. Najnovija dermatološka saznanja pokazuju da utiče na našu kožu tokom cele godine i da može izazvati prevremeno starenje kože, pigmentacije i oštećenje DNK. Brend La Roche-Posay podiže svest o optimalnoj zaštiti od sunca i pruža efikasna rešenja za svaki tip kože.

 

 

Vodeći dermokozmetički brend preporučen od strane dermatologa širom sveta, La Roche-Posay, organizovao je veliki internacionalni online događaj posvećen zaštiti od sunca koji je okupio brojne svetske stručnjake. Tim povodom, kao pravi aktivisti za zdravlje kože i pioniri kada je reč o zaštiti od sunca, već 27 godina sa prestižnom Anthelios linijom proizvoda pružaju svakoj koži optimalnu zaštitu. Ovoga puta, idu korak dalje, te postavljajući tri ključna cilja: podizanje svesti o svim efektima sunčevog zračenja na koži, pružanje najnovijih dermatoloških znanja i rešenja koja pomažu ljudima da se bolje zaštite i spreče rak kože. Zajedno sa vodećim svetskim dermatolozima i stručnjacima, Brend je otkrio nove publikacije o fotozaštiti, koje pokazuju da je neophodno da zaštita od sunca bude prilagođena svakom fototipu kože, kao i problemu poput akni, ekcema, alergije ili osetljive kože.

 

ANTHELIOS LINIJA – ZAŠTITA ZA KOŽU KAO NIKAD DO SADA

Čuvena Anthelios linija je prvi, vodeći dermokozmetički asortiman za sunčanje širom sveta, koji preporučuje preko 60 000 dermatologa. Nudi inovativne teksture i efikasne formule za sve tipove kože i koje su bezbedne za našu kožu, ali i planetu. Izdvajamo tri must have proizvoda ovog leta:

 

#1 INVISIBLE FLUID – MOĆ NETLOCK TEHNOLOGIJE

Iako su brojke i dalje niske, sve više ljudi je svesno negativnog uticaja svakodnevnog izlaganja suncu na koži i želi da koristi dnevnu zaštitu od sunca. Zahvaljujući inovativnoj Netlock tehnologiji, Anthelios Invisible Fluid SPF50+ pruža kombinaciju ultra visoke UV zaštite i teksture koja je izuzetno lagana, vodootporna, otporna na znojenje i pesak. Savršen je za svakodnevnu upotrebu, pa čak i kada je UV zračenje visoko, a dodatno je pogodan za sve tipove kože.

 

#2 AGE CORRECT – ZAŠTITA OD SUNCA I NEGA U JEDNOM

Da bi zaštitio našu kožu, brend La Roche-Posay pomera granice i predstavlja inovaciju za zaštitu od sunca – Anthelios Age-Correct SPF 50, kompleks koji deluje protiv UVA i UVB zračenja i efikasno ublažava znakove starenja nakon samo četiri nedelje. U pitanju je dnevna anti-aging fotozaštita sa efikasnim sastojcima kao što su hijaluronska i LHA kiselina, PHE-resorcinol, niacinamid, glicerin i termalna izvorska voda La Roche-Posay.

 

 

#3 ECO-OSVEŠĆEN – POGODAN ZA VAŠU KOŽU I ZA PLANETU

 

Pokrenut kao pilot u Francuskoj prošlog leta, novi ekološki-osvešćen Anthelios ekološki odgovoran hidratantni losion SPF50+ i Anthelios ekološki odgovoran hidratantni losion SPF30 sa minimalnim brojem sastojaka pruža visoku efikasnost, a prikladan je i za osetljivu kožu  kožu sklonu reakcijama na izloženost suncu,  konačno je lansiran na globalnom nivou. Koristeći najnoviju tehnologiju zaštite od sunca, ovo je ujedno i prva kartonska tuba koja sadrži 45 odsto manje plastike u poređenju sa prosečnom plastičnom tubom. Sa ciljem da podihne svest o ekologiji, Brend ima u planu da do 2025. godine smanji upotrebu plastike za 70 odsto, a do 2030. godine čak za 100 odsto.

 

Pozivamo vas da se pridružite svetskom #LaRochePosay pokretu na društvenim mrežama pod nazivom #SAVEYOURSKIN i da na svoj način doprinesete širenju svesti o jednoj od najvažnijih tema današnjice, te da pažljivim odabirom zaštite od sunca, ali i odgovornim sunčanjem pokažete da boravak na otvorenom u svako doba godine može biti pravo bezbrižno uživanje. Zaštite sebe i one koje volite!

 

Za više informacija o proizvodima Anthelios Invisible Fluid, Anthelios Age-Correct i Anthelios Eco Milk posetite zvanični sajt brenda La Roche-Posay.

 

***********

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE I PODELITE O ZAŠTITI OD SUNCA:

Iako sunce ima svoje dobre strane, ipak, one može izazvati brojne problem sa kožom, te je u današnje vreme neophodno podići svest o uticaju sunčevog zračenja, ali i objasniti sve njegove uticaje:

95% UV zraka koji dopiru do Zemlje su UVA[1], za razliku od UVB koji su odgovorni za opekotine, UVA zraci su odgovorni za starenje kože, hiperpigmentaciju i oštećenje DNK

365 dana u godini UVA zraci su prisutni tokom cele godine i mogu da prolaze kroz oblake i prozore

80% znakova starenja (pigmentacija i bore) nastaju usled izlaganja UV zračenju[2]

5 ili više slučajeva plikova od opekotina od sunca nastaju tokom detinjstva i adolescencije čime se za 80% pospešuje rizik od nastanka raka kože[3]

50% više slučajeva melanoma, najsmrtonosnijeg oblika karcinoma, tokom poslednje decenije[4]

99% melanoma su izlečivi ukoliko se otkriju na vreme [5]

[1] Battie i Verschoore. Kožno izlaganje sunčevom ultraljubičastom zračenju i klinički aspekti fotoštete. Indijski J Dermatol Venerol Leprol. 2012; 78: 9-14

[2] Flament et al. Efekat sunca na vidljive kliničke znake starenja na beloj koži. 2013. Clin Cosmet Investig Dermatol. 6: 221-232

[4] Globalna opservatorija za rak – podaci iz 2018. za „Cancer Today“

[5] https://www.skincancer.org/skin-cancer-information/skin-cancer-facts/

 

PR & Foto: La Roche-Posay Srbija

- Reklama -
- Reklama -

Najnovije